dissabte, 8 de juny del 2013

Boletes de bescuit (cake pops) amb ametlles i xocolata blanca



Cada criatura que neix porta un pa









Ja som un més a la família. Ahir al vespre va néixer l'Albert, el vuitè cosí del Pavel i la Vica. Un mosso de més de tres quilos i mig. Els seus flamants germans grans, el Pau i la Clara, es van quedar a casa nostra - els pares ja tenien prou feina a la clínica. Vam preparar un regalet per dur-li a l'Albert i a la Carme i el Josep, els seus pares. Apart de les boletes, hi vam afegir unes precioses galetes que vam comprar a la Cristina, del forn de pa Carme, i una cadeneta pel xumet. Al Pau i la Clara els va agradar molt el regal:

-La cadeneta per l'Albert, nosaltres ja ens menjarem les boletes i les galetes

Què en són d'espavilats, aquest parell!











Les boletes les vam fer amb el motlle de la firma Lékué i vam seguir una de les receptes que ve amb el motlle, la de cake pops de nous. Nosaltres vam substituir les nous per gra d'ametlla torrada.

Per 18 boletes necessitarem:

80 grams de mantega a temperatura ambient
110 grams de sucre
Un ou
135 grams de farina
Una cullerada de postres de llevat en pols
80 grams de llet
1/2 cullerada de postres d'extracte de vainilla
60 grams de gra d'ametlla torrada
Una rajola i mitja de xocolata blanca per la cobertura
Confits de colors, sucre de colors, gra d'ametlla, o qualsevol altre tipus de decoració










Escalfem el forn a 160 graus.

Amb la papallona a la Thermomix, hi posem la mantega i el sucre i batem un parell de minuts a velocitat 3, fins que la barreja tingui una consistència cremosa. Sense parar la màquina, hi afegim l'ou pel bocal i continuem batent 30 segons més o fins que l'ou s'integri a la crema.

En un bol, barregem la farina amb el llevat i l'anem incorporant a la crema amb un tamisador, en dos o tres cops, barrejant uns segons a velocitat 3 cada vegada. Programem velocitat 3 sense temperatura ni temps i pel bocal hi incorporem la llet i l'extracte de vainilla, continuant batent un minut més o fins que tots els ingredients s'integrin bé a la mescla. Finalment, parem la màquina i hi posem el gra d'ametlla, barrejant-lo amb la crema amb l'ajut d'una espàtula.

Omplim els motllos amb aquesta massa i els enfornem uns 20 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca. Deixem refredar uns minuts, traiem les boletes dels motllos i deixem refredar totalment damunt d'una reixeta.









Un cop fredes les boletes, fonem 1/4 de la xocolata al microones segons les instruccions del fabricant. Nosaltres hem utilitzat xocolata blanca Nestlé Postres, que necessita 1 1/2 minuts a 500 W per una rajola sencera. Amb aquesta xocolata suquem les puntes d'uns palets de piruleta i en clavem un a cada boleta. Posem les boletes de cap per aval al motlle i les deixem uns 20 minuts a la nevera, per a que solidifiqui la xocolata i quedi ben unida a la boleta.

Passat aquest temps, fonem la resta de la xocolata i hi anem sucant les boletes, deixant-les ben cobertes. Deixem assecar tres o quatre minuts i les anem passant pels confits de colors o la decoració que vulguem. Posem de nou a la nevera fins que solidifiqui la xocolata.


Vam acabar muntant el regal amb un parell de boles de porexpan, on vam clavar les boletes i les vam posar dins d'una capsa amb un llit de paper de seda blanc. Al voltant, més paper de seda per aguantar les boles i tires de paper de seda blanc i blau per cobrir el paper i el porexpan. Al damunt, les galetes. I paper de cel·lofana i un bon llaç de color blau. Apart, les tres capsetes del joc, l'una dins de l'altra, i la cadeneta del xumet dins de la més petita.



























2 comentaris:

  1. A banda de l'Albert, aquest va ser el millor regal de tots! Tothom el vam disfrutar, sobretot el Pau i la Clara!

    ResponElimina
  2. Bé, era un regal comunitari perquè l'Albert no en podia tastar gaires, de boletes, però el Pau i la Clara sí que podien fer feina...

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.