El que no agrada als ulls, no plau a la boca
El tiramisú és una de les meves postres preferides. La combinació del mascarpone amb el cafè i el cacau em sembla sublim, pura delícia. Sembla que aquestes postres d'origen burgés i aristocràtic van aparèixer a la Itàlia de meitats del segle XX. També s'associen als bordells italians d'aquella època, que servien el tiramisú com una cortesia de cara als clients.
Sigui com sigui, a casa nostra és una de les postres més aclamades quan en fem i també de les que menys duren a la nevera, tot i que sempre en fem en quantitat. La recepta original utilitza ous crus, però la nostra recepta és la del llibre Reposteria y pasteleria con Thermomix. Té l'avantatge que processa els rovells d'ou a 80 graus, evitant així una possible salmonel·losi. I, per més seguretat, utilitzem clares pasteuritzades.
Per a 8 racions generoses:
Dues tasses de cafè expresso fetes amb antelació i ja fred
100 grams de rom o amaretto
500 grams de formatge mascarpone fred de la nevera
200 grams de nata líquida ben freda
6 rovells d'ou
200 grams de sucre
Una culleradeta de sucre vainillat
3 clares d'ou
Una cullerada de sucre
Un pessic de sal
16-20 melindros
Cacau pur en pols
Preparació amb Thermomix:
Posem la papallona al vas i hi posem el formatge mascarpone i la nata. Muntem a velocitat 3 1/2, passem a un bol gran i reservem a la nevera.
Tornem a posar la papallona al vas i hi afegim els rovells d'ou amb el sucre i el sucre vainillat. Programem 6 minuts, 80 graus, velocitat 3 1/2. Passem a un altre bol i deixem refredar.
Amb els vas i la papallona ben nets, hi posem les clares, el sucre i la sal i muntem 3 minuts, 50 graus, velocitat 3 1/2.
Barregem la crema de mascarpone i nata amb els rovells. Finalment, afegim les clares muntades amb suaus moviments de baix a dalt, amb paciència, fins tenir una crema homogènia.
Posem el cafè i el licor en un plat fondo i hi passem ràpidament els melindros, que posarem al fons del recipient on vulguem presentar el tiramisú. A nosaltres ens agrada fer copes o vasets individuals. Se'n pot fer una sola capa o repetir la capa de melindros i una nova de crema, al gust de cadascú.
Al damunt dels melindros hi posem la crema de mascarpone. Reservem a la nevera cobert amb film transparent fins el moment de servir.
En el moment de servir, empolvorem la superfície de cada copa amb cacau en pols.
Fet amb la TMX plis-plas en un moment el tenim fet!
ResponEliminaAmb aquesta presentació queda preciós Chus.
Ptnts
Glòria
Una dita ben certa la del principi!!!
ResponEliminaI un postre deliciós estimada.
QUE GAUDEIXIS D'UNA SETMANA BEN AGRADABLE...
Petonets :))))
Un postre molt bo reina!
ResponEliminaI encara que segurament no el faré perquè jo no tinc la TMX (podria provar de fer-ho amb la Monsieur Cuisine que ha estat la meva última adquisició) però igualment he de reconèixer que m'encanta llegir aquestes receptes perquè semblen màgiques de ràpides que son :) Genials!!
Petons guapa
Aquesta presentació en copa la trobo bestial!!! I quina gràcia l'anècdota dels bordells!!! Petonarros!
ResponEliminaQuina pinta la foto!!! es veu deliciós!
ResponEliminaT'ha quedat molt xula, la copa..unes postres perfectes per a un diumenge!
ResponEliminaens encanta acasa , el meu marid es un de els que el sol demanar si surtim a dinar fora i en tenen de postres , es ideal t'ha quedat magnific m'hapunto la recepta teva . besades
ResponElimina¡¡Que rico Chus!!
ResponEliminaSe ve con una pinta deliciosa, me encanta la foto.
Un beso :)