dijous, 8 d’agost del 2013

Amanida de pasta (mafalda curta) amb salmó, tàperes i cogombrets






Bona truita, bon salmó, bon dissabte si fa sol









Aquest plat és un tot terreny a casa nostra. A l'estiu el mengem fresc, preparat amb antelació i deixat refredar una bona estona a la nevera. A l'hivern és un primer plat ràpid que mengem acabat de fer. I també és una bona opció per dur al túper a la feina. A més, és un plat molt saludable, amb els greixos bons del salmó i l'oli d'oliva i l'energia de la pasta.











Per 5 persones necessitarem:

500 grams de pasta (nosaltres mafalda curta)
200 grams de salmó fumat
Dues cullerades de tàperes en vinagre
Cogombrets en vinagre
100 grams d'oli d'oliva
Anet












Posem aigua abundant a bullir. Mentrestant, tallem el salmó a tires fines, el posem en un recipient, el condimentem amb l'anet, les tàperes i els cogombrets laminats i el reguem amb l'oli d'oliva. Reservem.

Quan bulli l'aigua, hi posem sal i una cullerada d'anet i hi tirem la pasta. Deixem bullir el temps que marqui a l'envàs.

Escorrem la pasta, l'estenem en una safata de servir i al damunt hi aboquem la preparació del salmó.

Si la volem menjar calenta, servim immediatament.

Si no l'hem de menjar al moment, al posar la pasta a la safata nosaltres hi afegim un raig d'oli i remenem bé, per evitar que s'empegui. Després hi afegim pel damunt la preparació del salmó, deixem refredar, cobrim amb paper film i guardem a la nevera fins el moment de consumir.





4 comentaris:

  1. No he barrejat mai el salmó fumat amb la pasta i ha de quedar molt gustós i bo. Tinc tots els ingredients d'aquest plat a casa... així que en qualsevol moment puc cuinar-lo ;)

    ResponElimina
  2. És un plat ràpid i fàcil de fer, a casa sempre hi ha un paquet de salmó perquè en un moment tens un primer plat fet i, si ve gent, quedes bé sense complicacions.

    ResponElimina
  3. Hola, es la primera vez que vengo a tu blog y me encanta, todo es precioso, el diseño, las recetas, las fotos, todo es una preciosidad!!
    Ésta receta tengo que hacerla, seguro que aprendo mucho!
    Un beso y me quedo a seguirte!

    ResponElimina
  4. Muchísimas gracias por tus elogios, Esmeralda. Bienvenida. Por cierto, no conocia tu blog, me ha gustado mucho y tus fotografiades son una maravlilla, igual que tus recetas. Besos.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.