Quan un pobre menja lluç, és que un dels dos està fotut
Un lluç de palangre ben fresc, alls, tomata i patates. Mar i hort cuinat a la plana. Amb això hem fet un suquet deliciós per dinar, amb una salseta per sucar-hi par fins acabar-la. És el plaer dels dies de vacances, hi ha temps per cuinar amb tranquil·litat i gaudir-ne dels resultats.
Per 8 persones necessitarem:
Un lluç de palangre d'un quilo i mig,
tallat a rodanxes
4 grans d'all laminats
3 tomates madures ratllades
Un quilo de patates esqueixades
Mig litre de brou de peix
Oli d'oliva
Sal
Per la picada:
Un gra d'all
8-10 ametlles torrades i pelades
2 carquinyolis
Julivert
En una cassola amb oli, enrossim els
alls i hi aboquem la tomata. Quan estigui fet el sofregit, hi afegim
les patates esqueixades, remenem, salem i hi aboquem el brou de peix.
Deixem coure les patates amb la cassola
tapada. Quan estiguin gairebé cuites, hi posem el lluç pel damunt i
la picada, amb una mica d'aigua per repartir-la bé. Tapem la cassola
i deixem coure uns minuts fins que el peix estigui fet.
Quina bona pinta!! una cassoleta de lluç amb aquest suquet no pot fallar! és el primer cop que veig que a la picada s'hi fica carquinyolis... interessant!
ResponEliminaHo vaig llegir en alguna recepta que duia picada i vaig pensar que ho podia provar. A mi em va agradar com quedava i, si tinc carquinyolis, sempre en poso un o dos. Petons.
ResponEliminaMMmmm...quin suquet!!! Des de casa meva puc sentir l'oloreta tan bona que fa!!!
ResponEliminaGràcies per la idea dels carquinyolis a la picada!!!!
Petonets,
Olga
L'oloreta la feia molt bona, t'ho asseguro. La idea de la picada amb carquinyolis em va encantar i ara, si puc, sempre en poso. Petons
Elimina