Qui bé sopa, bé dorm
A la nit vé de gust un primer plat calent però lleuger. Les cremes són ideals, fàcils i ràpides de fer. A més, es poden enriquir amb llet o crema de llet, tot i que a nosaltres ens agrada més afegir-hi un bon raig d'oli quan és a taula. Aquesta crema està feta amb carbassons, patates, ceba i mançana, que li dóna una textura especial.
Necessitem:
50 grams d'oli d'oliva verge extra.
200 grams de ceba
400 grams de carabassó pelat
300 grams de patata
1 mançana mitjana pelada
700 grams d'aigua
Sal, pebre negre mòlt i nou moscada
Panses sense pinyol per decorar
Sofregim la ceba ben picada en l'oli ( amb Thermomix primer piquem la ceba 8 segons, vel. 5. Afegim l'oli i programem 7 minuts, temp. Varoma, vel. 1).
Després hi incorporem el carabassó tallat a trossos, la patata i la mançana tallada a quarts. Sofregim cinc minuts. (5 minuts, temp. Varoma, vel.1).
Hi aboquem l'aigua, la sal, el pebre i la nou moscada. Deixem bullir uns 22 minuts. (22 minuts, temp. Varoma, vel. 1)
Finalment ho triturem i ho passem pel colador xinès.
Amb Thermomix és molt més fàcil i no cal el pas del colador xinès: Triturem 1 min. vel. i 30 segons vel. 10. Abans del segon triturat, hi afegim un parell cullerades d'oli d'oliva en cru per a que emulsioni bé amb la crema.
Servim amb un petit raig d'oli i unes panses.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.