El que no esmorza no fa cap àpat en el dia
O amb mançanes i panses i nous, o el que vulguem. Una bona manera d'esmorzar o berenar, amb ingredients que sempre tenim a casa. Aquesta recepta és una versió de la del llibre Imprescindible de Thermomix. Li hem afegit les peres i les panses i una mica de brandy per donar-li alegria. A la recepta original els greixos són mantega i oli de gira-sol a parts iguals (125 grams de cada). Nosaltres hem utilitzat només oli de gira-sol perquè ens ha semblat que és un greix més saludable (però val a dir que la mantega els dóna un sabor deliciós).
Per a 18 magdalenes necessitarem:
4 ous
250 grams de sucre
Ratlladura de llimó
270 grams de farina
Un polsim de sal
1 sobre de llevat químic
250 grams d'oli de gira-sol
Una pera flor d'hivern gran
Un sarpat de panses sense pinyol
Un rajolí de brandy
Com ho fem a la manera tradicional:
Escalfem el forn a 250 graus.
Posem les panses en un vas i hi afegim el brandy, remenem i deixem que s'hidratin.
Tallem la pera en quarts i en fem làmines fines. Reservem.
Primerament barregem els ous amb el sucre fins aconseguir una textura cremosa i clara.
Afegim la ratlladura de llimó, la farina, la sal i el llevat, barrejant suaument per unificar la mescla. Finalment incorporem l'oli de gira-sol i les panses.
I com ho fem amb Thermomix:
Escalfem el forn a 250 graus.
Posem les panses en un vas i hi afegim el brandy, remenem i deixem que s'hidratin.
Posem la papallona al vas i programem 5 minuts, 37 graus, vel. 3. A continuació, programem 5 minuts més a vel. 3 sense temperatura.
Mentrestant, tallem la pera en quarts i en fem làmines fines. Reservem.
Programem vel. 1 1/2 i anem abocant la ratlladura de llimó, la farina, la sal i el llevat, deixant 10 segons més perquè es barregi bé. Llavors afegim l'oli i les panses i deixem barrejar 5 segons més.
Posem la massa en una mànega i anem omplint les càpsules per magdalenes fins la meitat. Si posem les càpsules dins de motlles, com aquest de silicona, evitarem que s'obrin pel pes de la massa i les magdalenes no puguin pujar.
A cada magdalena hi posem dues o tres làmines de pera i empolsem amb mitja culleradeta de sucre.
Introduïm al forn, baixant la temperatura a 200 graus. Retirem quan estiguin daurades i, al punxar amb una agulla, aquesta surti seca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.