Els bunyols es mengen sols
Acabem de deixar enrere la disbauxa del Carnaval i hem entrat de ple a la Quaresma. La vella Quaresma, amb set cames, tantes com divendres té. Temps de recolliment i d'abstinència. Fora de les creences religioses de cadascú, la Quaresma és una tradició associada a la cuina: el bacallà, els llegums, els espinacs, els ous, menjar auster i sense pretensions, però quins plats més saborosos que en podem fer, amb aquests ingredients!Avui toca fer bunyols. Són fàcils i deliciosos, amb ingredients bàsics que tothom tenim a casa. La recepta està adaptada de la del restaurant Rabasseda de Barcelona, que la va presentar al programa Cuines de tv3.
125 grams de llet
100 grams d'aigua
25 grams d'anís
1 polsim de sal
1 polsim de sucre
150 grams de farina
3 ous
Sucre per empolsar
Oli de gira-sol per fregir
Primer escalfem la llet, l'aigua, l'anís i la mantega fins que arrenqui el bull ( amb Thermomix, uns 4 minuts, temp 100 graus, vel. 2).
Llavors hi aboquem la farina de cop i remenem bé durant dos o tres minuts (2 minuts, 90 graus, vel 3).
Retirem el pot del foc i hi anem afegint els ous un a un, remenant bé (amb Thermomix, programem velocitat 3 sense temperatura, i hi anem afegint els ous un a un, deixant un temps entre ou i ou per a que s'integri bé a la massa).
Amb dues culleres de postres anem formant boletes i les posem a fregir en oli abundant, fins que els bunyols pugin i quedin daurats. Els deixem un moment damunt de paper de cuina per a que deixin l'excés d'oli.
Encara calents, els empolsem amb sucre.
Amb el menjar de l'hort, la Quaresma no hi pot
No hi ha bona Quaresma sense cent arengades
Per la Quaresma, els comediants poc treballar i molt dejunar
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.