De pruna una i de peres a dotzenes
Ja ens queden poques peres flor d'hivern i no podem deixar que s'acabin sense fer aquesta amanida. Típica del temps fred a casa nostra, és una agradable combinació de dolç i salat, amb una vinagreta de mel i pinyons torrats per decorar. Ens agrada menjar-la els dies de festa, quan ens trobem tota la família, davant d'un segon plat més consistent. I, com és molt ràpida de fer, la podem preparar al moment i dedicar els matins a passejar i fer un bon vermut.
2 peres flor d'hivern
Un llimó
100 grams de pernil d'ànec
Unes fulles d'espinacs ben tendres
Unes fulles d'enciams variats
Un sarpat de pinyons daurats a la paella
Sucre
Per a la vinagreta:
100 grams d'oli d'oliva extra verge
Una cullerada de postres de mel
Una culleradeta de cafè de mostassa
Un raig de vinagre de mòdena
Sal
Buidem el cor de les peres i les tallem a làmines ben fines amb l'ajuda d'una mandolina. Les ruixem amb el suc del llimó per a evitar que s'oxidin i reservem en un plat.
En el plat de servir, hi posem un llit de fulles d'espinacs. Després, servint-nos d'un anell per emplatar, posem una capa de pera, damunt les fulles d'enciam i acabem amb una altra capa de pera. Retirem l'anell. Empolsem aquesta capa amb mitja culleradeta de sucre i daurem amb un cremador.
Disposem els talls de pernil d'ànec al voltant de l'amanida i decorem amb els pinyons.
Finalment, barregem en un bol tots els ingredients de la vinagreta i emulsionem bé. Amanim i portem a taula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.