diumenge, 14 de febrer del 2016

Mini pastissos de xocolata



Per Sant Valentí, els vents aquí







A casa no celebrem Sant Valentí. Ens agraden més les roses i els llibres de Sant Jordi i  l'alegria de la primavera ben colorida amb el roig i groc de les senyeres que pengen per la ciutat. Però al febrer,  ja unes setmanes abans del dia 14, hi ha un autèntic bombardeig de cors rojos i apassionats als aparadors de les botigues, amb articles de tota mena que prenen aquesta forma i que ens conviden a comprar i regalar.

A casa teníem aquests motlles en forma de cor que ens van portar els Reis i nosaltres els hem aprofitat per a fer uns pastissets de xocolata coberts amb melmelada de figues i més xocolata. Com aquest any Sant Valentí cau en diumenge,  hem aprofitat per estrenar els motlles amb forma de cor i gaudir d'un deliciós pastís de xocolata.





Per 6 pastissets individuals:

125 grams de xocolata negra per fondre 
125 grams de mantega a temperatura ambient
125 grams de sucre
3 cullerades de llet
80 grams de farina
3 ous
1/2 sobre de llevat químic
mantega per untar el motlle

Per al farcit:

1/2 pot de melmelada de figues o del sabor que ens agradi (250 grams)

Per la cobertura:

125 grams de xocolata negra per fondre
20  grams de mantega
Perles o altres tipus de decoració al gust

Amb Thermomix:

Escalfem el forn a 180 graus

Posem la papallona al vas de la Thermomix, hi posem els ous i el sucre i programem 6 minuts, 37 graus, velocitat 4. A l'acabar, tornem a programar el mateix temps i velocitat però sense temperatura.

Mentrestant, fonem la xocolata al microones en intervals de 30 segons fins que veiem que ha fos més o menys la meitat. Remenem i anem fonent la resta de la xocolata. Afegim la mantega i anem remenant fins que la mescla esdevingui uniforme. Si cal, posem 10 o 20 segons al microones.

Quant tinguem la crema dels ous i el sucre llesta, hi afegim la llet, la xocolata desfeta i la farina tamisada i barrejada amb el llevat. Programem 6 segons, velocitat 3. Acabem d'integrar els ingredients suaument amb l'espàtula.

Repartim la massa en els motlles fins cobrir 2/3 parts de la seva capacitat i posem al forn durant uns 25-30 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.

Traiem els pastissets del forn i deixem refredar.

Quan els pastissets siguin freds, cobrim generosament la seva superfície amb la melmelada, escampant-la bé amb una cullera. Posem uns minuts a la nevera per a que la melmelada agafi consistència i sigui més fàcil cobrir-la amb la xocolata.

Per la cobertura de xocolata, fonem aquesta al microones en intervals de 30 segons. Quan hi hagi més o menys la meitat fosa, hi afegim la mantega i anem remenant fins que aconseguim que tota la xocolata quedi fosa. Si cal, posem uns pocs segons al microones i seguim remenant. Anem abocant la xocolata pel damunt dels pastissets. Deixem refredar uns minuts i acabem de decorar amb les perles.






A la manera tradicional:

Escalfem el forn a 180 graus

Batem els ous amb el sucre fins que agafin una consistència espumosa i blanquegin.

A continuació, fonem la xocolata al microones en intervals de 30 segons fins que veiem que ha fos més o menys la meitat. Remenem i anem fonent la resta de la xocolata. Afegim la mantega i anem remenant fins que la mescla esdevingui uniforme. Si cal, posem 10 o 20 segons al microones.

Quant tinguem la crema dels ous i el sucre llesta, hi afegim la llet, la xocolata desfeta i la farina tamisada i barrejada amb el llevat. Barregem suaument fins que tots els ingredients quedin ben integrats.

Repartim la massa en els motlles fins cobrir 2/3 parts de la seva capacitat i posem al forn durant uns 25-30 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.

Traiem els pastissets del forn i deixem refredar.

Quan els pastissets siguin freds, cobrim generosament la seva superfície amb la melmelada, escampant-la bé amb una cullera. Posem uns minuts a la nevera per a que la melmelada agafi consistència i sigui més fàcil cobrir-la amb la xocolata.

Per la cobertura de xocolata, fonem aquesta al microones en intervals de 30 segons. Quan hi hagi més o menys la meitat fosa, hi afegim la mantega i anem remenant fins que aconseguim que tota la xocolata quedi fosa. Si cal, posem uns pocs segons al microones i seguim remenant. Anem abocant la xocolata pel damunt dels pastissets. Deixem refredar uns minuts i acabem de decorar amb les perles.


5 comentaris:

  1. Te han quedado muy bonitos estos pasteles con estos moldes, quedan geniales para este día.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Chus, qualsevol ocasió és bona per fer uns pastissets de xocolata :) Han quedat ben monos!
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Caram, cuanta raó te la dita!!!
    Un cors DOLÇOS que segur van alegrar el día.
    UNA SETMANA DOLÇA TAMBÉ PER TU I ELS TEUS BONICA :)))

    ResponElimina
  4. Ja ho diu la Dolors..qualsevol excusa és bona per fer unes delícies com aquestes!!!

    ResponElimina
  5. Chus, me parece una deliciosa, a la vez que delicada y muy vistosa, propuesta. Como ustedes, no soy particularmente amante de San Valentín, aunque soy romántica y me gusta demostrarlo-que me lo demustren; eso sí, sin imposiciones de fechas ni calendarios...
    De cualquier modo, creo que estos pasteles deben saber a gloria con el chocolate y los higos, luciéndose en cualquier ocasión ¡Se me hace agua la boca!
    Un beso.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.