dijous, 1 de gener del 2015

Crema de bolets amb moniato i pernil



Feliç any 2015









Amb aquesta crema d'aspecte festiu però força saludable us volem desitjar un bon any 2015. Després dels dinars de Nadal i Sant Esteve ve de gust un menú una mica més lleuger: aquesta és una crema feta amb bolets variats i moniato, amb un sofregit de ceba i brou de pollastre. Per donar-li un toc de festa hi hem posat unes xips de moniato, pernil cruixent i uns homenets de pa torrat, l'un de pa de pagès i l'altre de pa de vuit cereals. Traient-li tots els guarniments ens queda una crema senzilla per als menús de cada dia. I amb ben poca feina.



Per a 5 persones:

Una ceba d'uns 200 grams

Dos grans d'all

500 grams de bolets variats (camagrocs, ceps, rovellons....)

Un moniato mitjà

Un litre de brou de pollastre

Sal

Pebre negre


Per la guarnició:

Un moniato mitjà

100 grams de pernil ibèric tallat ben fi

Una llesca gran de pa de pagès

Una llesca gran de pa de vuit cereals







Comencen preparant un sofregit amb la ceba i l'all picats ben fins. Deixem sofregir uns cinc minuts i hi aboquem el moniato tallat a daus. Remenem uns minuts.

Afegim els bolets. Deixem coure durant uns cinc minuts més.

A continuació, incorporem el brou de pollastre, la sal i un parell de voltes de molinet de pebre negre. Deixem bullir durant uns 20 minuts.

Triturem fins aconseguir una crema ben fina.

Mentre bull la crema, preparem les xips de moniato:

Pelem el moniato i el tallem en rodanxes ben fines amb una mandolina.

Fregim en una paella amb oli ben calent. Traiem i deixem un parell de minuts damunt de paper de cuina per eliminar l'oli sobrant. Salem.

Per preparar el cruixent de pernil, posem els talls entre dues capes de paper de cuina, els passem a un plat i hi posem un altre plat al damunt. Posem al microones durant 3 minuts. Comprovem la textura. Si encara no és prou cruixent anem posant al microones en tandes d'1 minut fins aconseguir la textura desitjada.

Per fer els homenets de pa torrat, tallem els homenets amb un tallador de galetes i els torrem a la torradora, amb cura que no es cremin.

Servim la crema amb unes xips, el pernil cruixent i un homenet de cada color.








Preparació amb Thermomix:

Posem la ceba a quarts i l'all al vas i piquem 5 segons, velocitat 5. Abaixem les restes de les parets del vas, hi afegim l'oli i sofregim 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Incorporem el moniato tallat a daus i sofregim 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Afegim els bolets i tornem a programar 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

A continuació hi posem el brou de pollastre, la sal i el pebre i programem 20 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Destapem el vas i deixem reposar uns 10 minuts per a que baixi una mica la temperatura. Tornem a tapar i triturem 1 minut 30 segons, velocitat progressiva 5-10.


Mentre bull la crema, preparem les xips de moniato:

Pelem el moniato i el tallem en rodanxes ben fines amb una mandolina.

Fregim en una paella amb oli ben calent. Traiem i deixem un parell de minuts damunt de paper de cuina per eliminar l'oli sobrant. Salem.

Per preparar el cruixent de pernil, posem els talls entre dues capes de paper de cuina, els passem a un plat i hi posem un altre plat al damunt. Posem al microones durant 3 minuts. Comprovem la textura. Si encara no és prou cruixent anem posant al microones en tandes d'1 minut fins aconseguir la textura desitjada.

Per fer els homenets de pa torrat, tallem els homenets amb un tallador de galetes i els torrem a la torradora, amb cura que no es cremin.

Servim la crema amb unes xips, el pernil cruixent i un homenet de cada color.



17 comentaris:

  1. Molt bona crema i ara venen molt de gust! Una abraçada bonica i molt feliç any 2015!

    ResponElimina
  2. A jutjar per els ingredients, te que estar BONÍSSIMA!!!
    PETONETS MACA :))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. I, si li treus el pernil, tot vegetal, com a tu t'agrada. Petons.

      Elimina
  3. una pinta genial!! Feliz año!! un besazo enorme!

    ResponElimina
  4. Mmmm.....queda apuntada!!! Ens agraden molt les cremes i les sopes!!! I ens agrada anar variant i provant-ne de diferents.
    Feliç 2015, Chus! Ara....a esperar els REis!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. I amb la TMX es fan en un moment! Bon any, Olga. Petons.

      Elimina
  5. Molt bona.. sembla que sento l'olor!

    ResponElimina
  6. Una crema deliciosa... m'ho apunto :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-la, tu també ets molt de cremes, a veure si t'agrada. Petons.

      Elimina
  7. Chus, quiero desearte un excelente año. ¡Muchas felicidades!
    Abrazo grande.

    ResponElimina
  8. Una crema senzilla i lleugera però amb una decoració digna de taula de festa! jo a partir de demà torno de cap a les meves cremetes diàries! ;). Feliç 2015, un petonàs!!

    ResponElimina
  9. Jo trobo que els guarniments la fan insuperable! Petonarros!

    ResponElimina
  10. Hola! No trobo la manera de contactar amb vosaltres, sorry. Em podeu deixar un correu o escriure'm a asaez@segre.com? Moltes gràcies!!! És per fer-vos una deliciosa proposta.

    Anna Sàez

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.