El que berena no sopa
Un dels llibres de rebosteria més fullejats i utilitzats a casa és El rincón de Bea, de la Bea Roque. Un recull de receptes de pastissos, bundts i altres preparacions del seu blog. Qualsevol recepta és un èxit segur. A més, les instruccions són molt clares i les imatges respiren un aire de calidesa casolana que fa venir ganes d'encendre el forn i posar-se a cuinar immediatament. Aquest bundt queda molt esponjós i lleuger i és un magnífic esmorzar o berenar. El vam servir tal com va quedar, sense cap crema ni tan sols sucre de llustre pel damunt: no li calia res més per assaborir-lo i gaudir-lo.
Per un bundt:
285 ml de nata líquida per a muntar, ben freda de la nevera
200 grams de sucre
3 ous XL
200 grams de farina
50 grams de farina de panís (jo Maizena)
2 cullerades de postres (tsp) de llevat químic en pols
3/4 de cullerada de postres (tsp) de sal
2 cullerades de postres d'extracte de vainilla
Escalfem el forn a 175 graus (jo a 180 graus)
Pinzellem el motlle de bundt amb oli d'oliva suau.
Tamisem la farina, la farina de panís, el llevat químic i la sal. Reservem.
Muntem la nata i reservem.
Batem els ous i hi anem afegint el sucre a poc a poc. Continuem batent fins que la mescla blanquegi i dobli el volum. Un minut abans d'acabar, hi afegim l'extracte de vainilla.
A continuació, hi anem posant la barreja de farina en tres cops, integrant bé els ingredients a la massa cada cop. En acabar, incorporem la nata, també en tres cops fins aconseguir una mescla homogènia.
Aboquem aquesta mescla al motlle i, amb una espàtula, nivellem bé la superfície.
Enfornem uns 40 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.
Traiem del forn i deixem 10 minuts damunt d'una reixeta. Passat aquest temps, volquem el motlle i desemmotllem a la reixeta. Deixem refredar totalment.
Totes les receptes que he fet de la Bea han estat un èxit, i em crec que aquesta també! Els reixos em van portar aquest mateix motlle, xulíssim oi? Un petó!!
ResponEliminaM'encanten els motllos d'aquesta marca, no s'enganxen gens i queden perfectes. Un bon regal de Reixos. Petons.
EliminaEl faig igual sense la vainilla, la propera vegada n'hi posaré i el faré en motlle de bundt... queden molt més macos els cocs!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Sí, no cal posar-hi res més, té una forma tan bonica! Petonets.
EliminaHa quedat esplèndid!! El motlle és realment bonic i la recepta... senzilla i bona: no fa falta res més!! El tall es veu molt esponjós. Estic segura que qualsevol cosa extra que li haguéssiu posat d'acompanyament només hauria fet nosa :)
ResponEliminaUna abraçada
És el que vaig pensar jo, si ja és bonic no el guarnim més, que ja queda prou bo. Un petonet.
EliminaJo sóc fan de la Bea com tu...ja estic esperant el nou llibre...crec que és una rebostera fantàstica...però aquest bundt teu a part d'una bona recepta, denota unes mans de professional! Quina passada! Petons!
ResponEliminaEstá preparant un nou llibre? Doncs no me'l penso perdre, m'encanten les seves recepteS! Petons.
EliminaTinc unes ganes de comprar-me un d'aquests motllos!! aquests bundt es veuen tant esponjosos!!
ResponEliminaM'apunto el teu consell sobre el llibre de la Bea Roque! Ara que m'he aficionat a fer bundts.....m'apunto la recepta!!! Ah!!! I els motlles són espectaculars i genials! Jo en tinc un i estic molt contenta.
ResponEliminaPetonets, Chus!!!
Olga
Nena, quina pinta!! Aquest l'haig de fer sí o sí ;)
ResponEliminaPetonàs
Quina pinta aquest bundt! Impressionant! Sóc fan total d'aquest tipus de pastisos, són tan bonics! El teu es una preciositat,, i ha d'estar impressionant de bo també.... Una abraçada maca!
ResponEliminaQuina pintaa!! També sóc molt fan de la Bea, té unes receptes molt bones!
ResponEliminaEl que berena no sopa, però amb aquest pastís, més val un bon berenar!
Petons i bon cap de setmana
No tinc el llibre pero m'encanten les seves receptes i quan he fet algunes del seu blog sempre han quedat perfectes. T'ha quedat un bundt mangífic!!!
ResponEliminapetons
genial el llibre i les sevas receptas , la veritat es que es bonisim te una pinta fantástica
ResponEliminabona semana guapa
Chus, este bundt cake te ha quedado precioso, con una masa bien esponjosa y miga alveolada. Seguro está exquisito. Creo que es ideal para un rico té o café con amigas, o para la merienda de los más chicos de la casa. ¡Precioso!
ResponEliminaSaludos.
Riquísimo éste bundt cake, tiene una pinta super esponjosa... delicioso.
ResponEliminaUn besito :)