dilluns, 22 de desembre del 2014

Torró cruixent de xocolata



Ara ve Nadal, menjarem torrons i amb una guitarra cantarem cançons










Encara hi sou a temps de preparar aquests torrons de xocolata: es fan en un moment, són molt cruixents i tenen un deliciós sabor perfumat de taronja. La recepta és de la revista Thermomix d'aquest mes, dedicada a les festes de Nadal. En vam fer un parell de barres i, vist l'èxit, en vaig fer més per regalar als companys i encara n'haurem de preparar més per als de casa. A més, a la pàgina de Thermomix es poden descarregar les plantilles per a embolicar les barres i fer-ne etiquetes. Aquest any, a casa no es compren torrons de xocolata.









Per dues barres:

400 grams de xocolata fondant (jo una xocolata amarga amb 85% de cacau)

130 grams de mantega a trossos

40 grams de mel (a la recepta original s'hi posa golden syrup o mel de canya)

150 grams de galetes tipus Digestive (jo vaig agafar les Digestive de taronja i xocolata)

130 grams de boletes de cereals de xocolata (jo All Bran Crujientes Choco)







Preparació amb Thermomix:

Tallem la mantega a trossos i deixem que agafi una mica de temperatura.

En primer lloc, cal picar la xocolata ben fina. Posem la xocolata a trossos al vas de la TMX i ratllem 10 segons a velocitat 10. Passem l'espàtula per les parets del vas i fem baixar les restes de xocolata.

Aboquem al vas la mantega i la mel i programem 5 minuts, velocitat 2. Es tracta d'aconseguir una mescla homogènia amb tots els ingredients ben integrats. Si cal, abaixem les restes de les parets del vas i programem un minut més.

Mentrestant, trenquem les galetes a trossos petits amb les mans i folrem els motlles per als torrons amb paper de forn.

Afegim les galetes i els cereals a la mescla de xocolata i barregem bé amb l'espàtula.

Omplim els motlles amb aquesta mescla, pressionant bé i igualant la superfície amb un pes. Tapem i deixem endurir a la nevera un mínim de dues hores.

Amb aquestes quantitats i amb els meus motlles (8,5 x 18,5 x 2 cm) en surten dues barres i en sobra una mica. Aviat us explicaré què en vaig fer amb les sobres.







Per regalar, he embolicat cada barra amb film transparent i després amb un paper de color platejat. Finalment, les he recobert amb unes plantilles descarregades de www.thermomixmagazine.com. I, per acabar, un llacet i una etiqueta del mateix lloc.





8 comentaris:

  1. Eiiii!!! Tinc la revista i no he entrat a mirar lo de les plantilles!!!! Aquests dies m'he centrat més amb els Nevaditos i les Hojaldrinas (que també estan a la revista), però també tinc pensat fer torró de xocolata!! Fa dos anys que en faig i tenen molt èxit!!
    Petons i...bones festes!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs mira, jo encara no m'hi he posat amb els nevaditos que, d'altra banda, m'encanten. Aquestes festes provaré de fer-ne. Bones festes, Olga.

      Elimina
  2. Aquest any jo també he fet torrons de xocolata per primer cop, i com tu dius, no en comprarem pas!! aquest amb el toc de la taronja han d'estar boníssims, i embolicats amb tanta delicadesa són un regal ideal!! un petó, molt bones festes i millor 2015!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igualment, Eva, bon Nadal i millor Any Nou. Una abraçada.

      Elimina
  3. Chus, los turrones caseros siempre son un excelente regalo para hacer y, claro está, para recibir. ;) Esta propuesta es muy sabrosa, y te ha quedado estupenda.
    Quiero desearte muy felices fiestas, y que disfrutes mucho junto a tu familia, tus amigos y tus afectos. ¡Muchas felicidades y excelente 2015 para vos!
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, Silvina, felices fiestas i feliz 2015, que el nuevo año nos traiga todo aquello que soñamos. Un abrazo.

      Elimina
  4. ¿Qui no agraieix un trosset de torró?, i si es cassola com els teu segur que repeteixes :))))

    ResponElimina
  5. Aquestes torrons-regals segur que van triomfar!!!! Ja voldria tornar a ser Nadal jo!!! Petons!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.