dijous, 25 de desembre del 2014

Púdding de Nadal italià



 Per Nadal, un pas de pardal











Fa uns dies vaig veure un especial de Nadal de la Nigella Lawson a Canal Cocina. Es tractava d'una celebració de Nadal amb inspiració italiana i, entre les receptes presentades, aquesta va ser una de les que em va robar el cor - dic "una de...." perquè en tinc altres d'apuntades per fer ben aviat..-. Es tracta d'un pastís-pudding fet amb panettone i farcit amb una crema de mascarpone aromatitzada amb Marsala.... una autèntica delícia amb tot el sabor del Nadal. Hi he fet alguns canvis: enlloc de pistatxos i marron glacé, a la crema li he posat trossets de taronja confitada i xips de xocolata. I, per emborratxar les capes de panettone he utilitzat Cointreau enlloc de Tuaca. Això sí, als petits de la casa els he anat a buscar uns pastissets de xocolata a la pastisseria, doncs aquest púdding porta alcohol i no convé als nens. Bon Nadal a tothom.









Per un motlle de 23 cm de diàmetre:

Un panettone de 600 grams tallat a llesques d'un centímetre de gruix (el meu era amb trossets de xocolata i taronja confitada)

2 ous L a temperatura ambient

75 grams de sucre de llustre

500 grams de mascarpone

250 grams de nata líquida per muntar

125 grams de Marsala

125 grams de xips de xocolata

3 rodanxes de taronja confitada

Cointreau per emborratxar el panettone

Grans de magrana per decorar la superfície










Comencem batent els ous amb el sucre fins que la mescla blanquegi i augmenti de volum.

Afegim, a poc a poc, el  mascarpone i continuem batent suaument. Sense deixar de batre, incorporem la nata i, finalment, el Marsala a  poc a poc, fins aconseguir una crema homogènia.

Retirem una tercera part de la crema en un bol, el cobrim amb film transparent i el reservem a la nevera.

Incorporem les gotes de xocolata i la taronja confitada a la resta de la crema. Barregem suaument per repartir bé.

En un motlle hi posem una primera capa de llesques de panettone, cobrint bé tota la superfície. Emborratxem amb una mica de Cointreau. Hi escampem pel damunt la meitat de la crema de mascarpone.

Fem una segona capa de panettone, el tornem a emborratxar i cobrim amb la resta de la crema.

Finalment, fem una tercera capa de panettone, emborratxem i cobrim amb film transparent. Deixem a la nevera fins abans de servir. Jo l'he deixat tota la nit.

Per acabar el púdding, desemmotllem i cobrim la superfície amb la crema de mascarpone que teníem reservada a la nevera. Decorem amb gotes de xocolata i grans de magrana. I jo li he afegit unes groselles, que també donen un toc molt nadalenc.




13 comentaris:

  1. que buena manera de acabar la comida de navidad!! Felices fiestas! besazos!

    ResponElimina
  2. No m'estranya gens que et robés el cor. Quina recepta més bona Chus!!!
    Ara a descansar uns dies i a preparar-nos pel Cap d'Any.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, després de la marató de cuina de Nadal convenen uns dies de descans per tornar a agafar forces per Cap d'Any. Una abraçada.

      Elimina
  3. Fa una pinta deliciosa!! Què bo devia estar!! Te l'agafe!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pinta era bona, però el sabor era increïblement deliciós, de veritat. Sabor de Nadal. Petons.

      Elimina
  4. Quina pinta més estupenda!!! Tinc ganes de veure les altres receptes :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si durant les festes en puc fer alguna més.... eren totes una delícia. Petons.

      Elimina
  5. Quina pinta, jo també me'n vaig enamorar quan vaig veure la recepta, t'ha quedat genial!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I té un sabor tan intens a Nadal, és una passada! Petons.

      Elimina
  6. No se com li va quedar a la NIGELLA, pero a tu t' ha quedat FANTÁSTIOC!!! quin goig de veurel i saboreijar.
    FELICITACIÓNS BONICA, et dono un 11 :)))))

    ResponElimina
  7. Ha de ser boníssim...i quina presència...el color i el toc cruixent de la magrana li ha de venir fantàstic a aquest pastís per "adults"! Petons!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.