Del setembre a la tardor, torna la calor
Després d'un any i mig de publicar
ininterrompudament al blog, aquest estiu ens hem pres unes llargues
i merescudes vacances, que han durat gairebé dos mesos. En aquest temps, hem aprofitat per descansar i fer turisme: hem pogut
gaudir de la cuina italiana, doncs hem viatjat per Itàlia i el sud
de França. I hem volgut començar amb una recepta feta amb productes
que vam portar del nostre viatge per Itàlia: tomates en oli i pasta, a més d'un
deliciós oli d'oliva. Els alls i l'alfàbrega són de collita
pròpia.
Aprofitant, doncs, que teníem tomates
en oli, hem volgut fer un pesto rosso. La paraula pesto ve del
verb pestare, que vol dir aixafar, i és que la salsa clàssica
es prepara aixafant-la amb la mà de morter. Es pot fer amb pinyons,
però també amb altres fruits secs, com l'ametlla. Nosaltres hem
triat les nous, ens agrada molt la textura que li donen al pesto.
Pel que fa a la pasta, hem preparat uns
cavatelli, una pasta que recorda als gnochi, tot i que, a diferència
d'aquests, no porten patata, sinó farina i aigua. És un tipus de
pasta consistent, amb un cor lleugerament dur i un tall central que
ajuda a retenir la salsa i assaborir-la bé. Amb una peça de fruita
com a postres, pot ser ben bé un plat únic ben saborós i senzill
de preparar.
Per 8 persones:
15 tomates en oli
55 grams de nous
2 grans d'all
20 fulles d'alfàbrega fresca
150 grams d'oli (se'n pot afegir més
si es vol més líquid)
50 grams de formatge parmesà (jo no en
vaig posar)
Sal
800 grams de cavatelli
Preparació del pesto amb la mà de morter:
Escorrem l'oli de les tomates i les
netegem de llavors. Posem al morter tots els ingredients, llevat de
l'oli, i aixafem amb la mà de morter. Quan aconseguim la textura
desitjada, aboquem l'oli a fil i anem lligant la salsa. Reservem a la
nevera cobert amb film transparent o en un pot amb tapa.
Preparació del pesto amb Thermomix:
Posem al vas de la Thermomix tots els
ingredients llevat de l'oli. Piquem 5 segons a velocitat 5. Abaixem
les restes de les parets del vas amb l'espàtula. Si volem que quedi
més triturat, podem programar 2 o 3 segons a velocitat 6.
Un cop tinguem la textura desitjada,
programem velocitat 4 amb el cubilet posat i aboquem l'oli damunt de
la tapa, que caurà a fil. Aturem la màquina quan hagi caigut tot l'oli dins del vas.
Reservem la salsa a la nevera tapada amb film transparent o en un pot
amb tapa.
Bullim la pasta en aigua abundant amb
sal el temps que indiqui al paquet. Escorrem, passem a una plata per
servir i hi afegim el pesto pel damunt, remenant bé per barrejar la
pasta amb la salsa. Servim immediatament amb unes fulles d'alfàbrega
fresca.
De tant en tant unes llargues vacances del blog van bé. De fet jo vaig vacances de blog una vegada a l'any, heheh.
ResponEliminaI després de les vacances has vingut amb les piles molt ben carregaders, aquesta recepta és exquisida!
Has vist la proposta de trobada bloguera que ens fa l'Olga?? a veure si us animeu ;-)
http://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2014/09/organitzacio-trobada-blocaire-benifallet.html
PTNTS
Dolça
I tant que té bona pinta, aquesta trobada, llàstima que no hi podré anar, aquell cap de setmana és l'aniversari de ma filla I estaré ben atrafegada preparant pastissos I dolços per la festa. Petons.
EliminaBenvinguda Chus!! se t'ha trobat a faltar per aquí... però veig que has aprofitat molt bé les vacances! la gastronomia italiana m'encanta, crec que compartim passió oi?? i aquest plat de pasta té una pinta deliciosa! un petó!!
ResponEliminaMe n'he fet un tip de menjar pasta I no me n'he cansat, no....... sí que compartim passió, ja ho veus. Petons.
Eliminabienvenida!!! Se te ha echado de menos!! y vuelves con una delicia de plato! Espero que hayas disfrutado de las vacaciones, que me parece que si jejeje besets
ResponEliminaGracias, Vivi, las vacaciones han sido estupendas. Ahora, de vuelta a la normalidad y a disfrutar de vuestra compañia. Besos, guapa.
EliminaHOLA MACA!!!
ResponEliminaJa veig que el teu-vostre estiu ha estat del mes agradable i cultural.
M'ha alegrat moltissim llegirte i referent al que hem preguntes et diré que el meu estiu ha estat bastant agradable i si vols donar un cop d'ull a Viajes y Escapaditas del meu blog, veurás 3 reportatges del que han estat les mevas.
UNA FORTA ABRAÇADA CHUS, LA TEVA PASTA HA D'ESTAR DELICIOSA COM TOT EL QUE PREPARES.
Fins ben aviat bonica :)))
Me n'alegro molt que hagis tingut un estiu tan divertit, Conxita. Un petonàs.
EliminaQue bé tenir-te de tornada Chus!!! Ja veig que vosaltres, com naltros, feu que les vacances siguin també una mica rutes gastronòmiques!!! Petonarros!
ResponEliminaEntre monument I monument, cal fer una parada per menjar bé, no? Així es gaudeix més dels viatges! Petons.
EliminaJo crec que el menjar, en un viatge...n'és part essencial Chus!!! Petons!
EliminaBen tornada Chus! Si que han estat llargues les teves vacances, si, però de tant en tant va bé per carregar les piles, oi? Veig que t'ho has passat molt bé, a més has visitat un raco de mon que és dels meus preferits, per la gent, el clima, però sobretot... pel menjar! Com aquest fantastic pesto rosso que ens portes avui, una delicia!
ResponEliminaUn petó maca!
Les receptes que m'agraden
Hem gaudit molt del menjar italià, a més, és un lloc ideal per viatjar amb nens i adolescents, perquè és fan un tip de menjar pizzes i pasta, i això els encanta. Petons.
EliminaFa molt bona pinta, aquest pesto rosso! Em guardo la recepta per fer-la un dia! Petons
ResponEliminaMolt bé, Marina, petons.
EliminaEi, et trobaven a faltar! Contenta de que hagis gaudit de les teves vacances.
ResponEliminaAquesta pasta fa venir gana, quina bona pinta!!!
Petonàs
I jo també contenta de tornar-vos a llegir. Un petó.
Eliminahola que be que ja estas de tornada , un pesto molt interesant m'ehgrada ja sols el mon . ha de ser bonisim
ResponEliminapetonets grans
Molt bo, Marga, contenta de llegir-te de nou. Petons.
Elimina