Peix de mar és peix. peix de riu no és res
L'altre dia vam anar a comprar peix i vam trobar un rap i unes gambes que ens van fer goig. En vam fer un suquet, acompanyat amb patates noves i unes tomates de l'hort. Un plat molt saborós, poc complicat de fer i del gust de tothom. I quin tip de sucar pa a la salsa! No saps si és millor el tall o el suc.....
Per 6 persones:
Un rap d'uns 3 quilos, tallat a medallons
Una ceba
Una pastanaga petita
Una branca d'api
12 gambes grosses
Un quilo de patates
Dos grans d'all picats petits
Dues tomates ratllades
Una cullerada de postres de polpa de nyores
Un litre de brou de peix
Per la picada:
2 torrades petites
2 grans d'all
Unes fulles de julivert
Un sarpat d'ametlles torrades
Sal
Un raig del brou de peix
Fem el brou de peix amb el cap i el fetge del rap, la ceba, la pastanaga i l'api.
En una paella amb oli, fregim les dues torrades i els grans d'all sencers. Passem al morter, hi afegim la resta d'ingredients de la picada, llevat del raig de brou, i aixafem bé amb la mà de morter. Reservem.
Fregim lleugerament les gambes i el rap, prèviament enfarinat. Reservem.
Hi incorporem les patates trencades i deixem coure uns minuts, el necessari per marcar-les per tots els costats.
Incorporem l'all picat i deixem que agafi color. A continuació, hi aboquem les tomates ratllades i la polpa de nyores. Deixem sofregir bé.
Hi afegim el brou de peix i deixem coure uns 15 minuts, hi afegim la picada deixatada amb el brou, les gambes i el rap. Sacsem la cassola i deixem coure tapat uns 10 minuts. Deixem reposat una estona abans de servir.
M'encantaría aquest plat... Hummmm bonissim amb aquest regust mariner del peix i marisc i amb la dolçor de la patata nova i el tomaquet de casa, diviiiiii!!!!
ResponEliminaApa aixis m'agrada; veure que ens portes unes receptes que com sempre son casolanes i porten el segell de la CHUS...
Petonets de tot cor bonica :)))
Segur que t'agradaria, Conxita, aquests suquets no fallen mai. Bon cap de setmana.
EliminaMmmmm....quin dinar de diumenge!!! De luxe, de les de sucar-hi pa!!!
ResponEliminaPetons, Chus!
Olga
Ja ho pots ben dir, per sucar-hi pa fins deixar el plat ben sec! Bon cap de setmana!
EliminaPeix de mar és peix. Peix de riu no és res... m'agrada aquesta dita , la trobo ben certa però a una truita de riu ben feta no li faig cap lleig ;-)
ResponEliminaHas fet un plat de festa major, de diumenge, de festa familiar, de .... el que vulguis, però un plat boníssim!
PTNTS
Dolça
Tens raó, una truita acabada de pescar i fregida amb una mica de pernil no té res a envejar al peix de mar. Però hi ha dites per a tots els gustos..... aquesta devia ser d'algun lloc amb costa, no? Petons.
EliminaTens raó! Aquest suquet gairebé supera el tall. N'hi ha per a sucar-hi pa, sense dubte! Bona troballa de peix, vau fer al mercat. Petons!
ResponEliminaÉs el que m'agrada dels mercats: no pots anar amb una idea prefixada, has d'agafar allò que et faci més goig. I en va sortir un suquet deliciós. Bon cap de setmana.
EliminaUna cassoleta boníssima! i com tu dius, la salseta i un bon pa també són espectaculars!! un petó!!
ResponEliminaI tant, no es pot desaprofitar una salseta com aquesta. I, si hi suques un bon pa, la cosa ja és insuperable. Bon cap de setmana, Eva.
EliminaQuina delicia!!!
ResponEliminapetons
T'ho ben asseguro: era boníssim! Bon cap de setmana.
EliminaWOWOWOWOW!!! Ací em menjaria jo tres o quatre pans sencers sucant-los en aquest meravellós suquet de rap amb gambes!!! M'agrada moltíssim!!
ResponEliminaFins acabar el pa i deixar el plat ben net, oi? Bon cap de setmana!
EliminaGuau! Chus això és un plat de festa major! Diví. Un petó maca!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
Doncs sí, tot i que no érem de Festa Major, pel plat ho semblava. Bon cap de setmana.
EliminaNo sóc molt de pa (per no dir res) però amb aquest tipus de plats no puc resistir-me a agafar un bon pessic per sucar-hi. M'encanta! I la pinta ja ho diu tot :)
ResponEliminaBesets!
Doncs a mí em passa el mateix, amb una salseta així, és impossible resistir-s'hi. Sort que no em mengem cada dia..... Petons.
Eliminapues tiene una pinta espectacular. para no parar de mojar pan!! besazos!
ResponEliminaSi, lo que le decía a Diana, menos mal que no comemos así cada día, que si no....... Besos.
EliminaAquest plat és de luxe...una passada...un dels meus preferits....He estat a punt de punxar la pantalla! Petons!
ResponEliminaI ara a l'estiu, què bé que senta un plat de peix com aquest! Després, això si, també senta bé una migdiada.... Petons.
EliminaUauuuu, mira que no sóc gaire de peix Chus, però no sé si és la gana que tinc o que m'estic fent gran, però ara mateix me'n menjaria un plat!
ResponEliminaT'ha quedat impressionant!!
Petons!
Sí, va quedar boníssim, Pili. I gens complicat de fer, ideal per l'estiu. Petons.
EliminaHola Chus! Acabo de descobrir el teu blog gracies a la Nieves, que vas nominar al premi Best Blog! M'ha agradat molt i el nom m'encanta jajaja. M'hi quedo i a cotillejar una estona;)
ResponEliminaUn petó
Benvinguda Mireia! Passa, passa, com si fossis a casa teva! Petons.
EliminaJo també m'estreno, m'ha encantat la recepta, on les patates segur que estan de vici!!
ResponEliminaSi, les patates agafen el gust del suquet i estan boníssimes. Petons.
EliminaMunnnnnnnn se me hace la boca agua
ResponEliminaEstá riquísimo, Trini, este suquet. Besos.
Elimina