Any de cireres, poc blat a les eres
Aquest cop la coca l'hem feta amb farina integral d'espelta i sucre mascavo, afegint-li unes cireres que li han donat un toc dolç i humit deliciós. És una coca de iogurt feta amb les mesures del vas, amb la recepta típica 3/2/1 i un toc de llimó i canyella. Comparat amb la darrera coca, feta amb farina integral de blat, aquesta feta amb espelta queda menys compacta (a l'anterior hi vam afegir una mançana ratllada per fer-la més melosa). Una coca molt saborosa ideal per esmorzar o berenar i aprofitar les cireres més madures que, en coure's al forn, agafen una textura i una dolçor de compota que converteix aquesta coca en una menja irresistible.
Per un motlle de 23 cm. de diàmetre:
Un iogurt natural
3 ous
2 mesures de iogurt de sucre mascavo
3 mesures de farina integral d'espelta
Un sobre de llevat químic en pols
Una mesura d'oli d'oliva suau
La ratlladura d'un llimó
Un pessic de sal
Una cullerada de postres de canyella
500 grams de cireres
Primerament, traiem el pinyol a les cireres, deixant-les senceres. Reservem.
Escalfem el forn a 180 graus.
Batem els ous amb el sucre fins que la mescla blanquegi i pugi.
Incorporem el iogurt i mesclem suaument.
Afegim la farina i el llevat tamisats, en tres cops i barrejant suaument cada cop, fins integrar bé els ingredients a la massa.
Incorporem la ratlladura de llimó, la canyella i la sal.
Finalment, hi afegim l'oli a fil, remenant suaument perquè s'integri bé a la massa.
Aboquem la meitat de la massa al motlle prèviament greixat amb oli d'oliva. Damunt hi escampem les cireres i acabem cobrint amb la resta de la massa.
Empolvorem amb una mica més de sucre i canyella, si volem. També es pot decorar amb sucre de llustre un cop treta del forn.
Enfornem durant uns 35 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.
Deixem reposar uns 15 minuts i traiem l'anell del motlle. Deixem refredar totalment damunt d'una reixeta.
Un gran descobriment!!! No hagués fet mai un cóc amb farina d'espelta.....i...he hagut de buscar quina classe de sucre és el mascavo!!!
ResponEliminaEl cóc...ha de ser una delícia!!!
Petons,
Olga
Em van recomanar aquesta farina a la graneria on vaig, em van dir que quedaria més esponjosa que amb la farina integral de blat. I tenien raó. Petons.
EliminaUna coca boníssima. Aixís que vagi a comprar la farina d'espelta integral la faré .... si arriben les cireres, és clar... jajajajja
ResponEliminapetons
Sí, és el perill: quan tens la farina, ja s'han acabat les cireres... són tan llamineres. Petons.
EliminaUn esmorzar de luxe!! Segur que estava boníssim...
ResponEliminaPetons
I tant, amb un te o un cafè amb llet és una manera fantàstica de començar el dia. Petons.
EliminaQuina bona pinta que fa aquesta coca, mare meva! Impresionant... Me l'acabaria tota! jejeje Un petó Chus guapa!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
És que és molt bona, dolceta i esponjosa. Una delícia, de veritat. Petons.
EliminaUna coca molt sana i molt llaminera!! Les cireres li donen un toc de color i l'enriqueixen. Petonets!!
ResponEliminaI queden tovetes i dolces, com si fos una compota envoltada de pa de pessic. Boníssima. Petons.
EliminaOhhh quina bona idea!!! Es un plaer anar trobant cireres en mitg d'un pa de pessic, i aquest teu a més de esser totalment natural deu tenir un gust fantástic.
ResponEliminaM' el emporto, de ben segur que el faré.
Bon cap de setmana bonica, a veure que els hi farás als teus per endolcirlo, de ben segur que algo molt saborós.
PETONETS I MIL GRACIES :)))
Aquest cap de setmana toca coca de Sant Joan, oi? Bon cap de setmana!
EliminaEspelta integral i sucre muscovat....gran combinació...m'encanta el color torrat d'aquesta coca! Petons!
ResponEliminaI el sucre mascavo li dóna un sabor especial que, barrejat amb les cireres cuites, és deliciós. Petons.
Elimina