dimarts, 24 de desembre del 2013

Bescuit de xocolata a l'aroma de taronja



Les festes per on passen; el Nadal, a casa








Nadal, temps de regals. Aquests bescuits els vaig preparar per regalar als meus amics. Regalar rebosteria feta a casa és una manera de demostrar com apreciem els amics i els familiars, a ells els dediquem el temps passat pensant en quina recepta fer, en com preparar-la i, finalment, decidint com presentar-la. És com una gran manualitat, que va des de la recepta fins l'embolcall, el llacet i la postal amb la dedicatòria. Als qui ens agraden aquestes coses, jo diria que el regal més gran és el que ens fem a nosaltres mateixos gaudint de tot el procés.
Aquesta recepta és una adaptació del Bizcocho de chocolate al vino tinto, de Thermomix. Jo he substituït el vi per llet i hi he afegit ratlladura de taronja i licor de taronja. I cacau amarg. La tarda que els vaig fer - en vaig fer 6 - el Pavel es va animar i en va fer 3 més per dur-los a classe. La casa va quedar perfumada de xocolata. Aquella nit vam tenir uns somnis molt dolços.... Bon Nadal a tothom.






Ingredients per un bescuit (jo vaig doblar les quantitats i en vaig fer 2 a cada fornada):
2 ous XL (120 gr.)
120 gr. sucre
120 gr. mantega a temperatura ambient
100 gr. Cola-Cao
La ratlladura de mitja taronja
20 gr. cacau amarg
50 gr. llet
15 gr. licor de taronja
120 gr. farina de rebosteria
½ paquet de llevat químic

Per la glaça:

2 cullerades de sucre de llustre
Una cullerada de suc de taronja
Sprinkles per decorar







Escalfar el forn a 180 graus.
Batre els ous amb el sucre. Afegir la mantega i batre fins aconseguir una textura cremosa. Incorporar el Cola-Cao, el cacau i la ratlladura de taronja i integrar-los bé a la mescla. Afegir la llet i el licor, remenar suaument fins integrar-los.
Incorporar la farina tamisada i el llevat. Barrejar suaument fins aconseguir una textura homogènia.
Abocar la mescla en un motlle de plum. Enfornar uns 35 o 40 minuts, o fins que, al punxar amb una agulla, aquesta surti seca.
Deixar refredar damunt d'una reixeta.
Cobrir amb una glaça feta amb dues cullerades de sucre de llustre i una cullerada de suc de taronja. Decorar amb sprinkles.

Amb Thermomix:
Escalfar el forn a 180 graus.
Posem al vas el sucre i el polvoritzem 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Hi incorporem la pell de la taronja sense part blanca i triturem 30 segons més, velocitat progressiva 5-10.
Afegim els ous i barregem 2 minuts, velocitat 2.
Incorporem la mantega i programem 1 minut, 37 graus, velocitat 3.
A continuació, afegim el Cola-Cao, el cacau amarg, la llet i el licor de taronja i barregem 15 segons, velocitat 3.
Afegim la farina tamisada i el llevat i barregem de nou 15 segons, velocitat 3. Acabem de barrejar suaument amb l'espàtula.
Aboquem la mescla en un motlle de plum. Enfornem uns 35 o 40 minuts, o fins que, al punxar amb una agulla, aquesta surti seca.
Deixar refredar damunt d'una reixeta.
Cobrim amb una glaça feta amb dues cullerades de sucre de llustre i una cullerada de suc de taronja. Decorem amb sprinkles.

Un cop fred i la glaça seca, emboliquem cada bescuit amb paper film. Després emboliquem amb paper de cel·lofana transparent i decorem amb un llacet. Podem incloure la recepta en uns targetons fets amb cartró ondulat i decorats amb algun motiu nadalenc.
Com són per regalar, queden molt ben presentats en motlles de paper com aquests.



9 comentaris:

  1. Són perfectes aquest tipus de regals! Una abraçada i bones festes!

    ResponElimina
  2. Són un regal espectacular!!! Bones i ensucrades Festes Chus!

    ResponElimina
  3. Hem sembla una idea PRECIOSA i ho has brodat xata...
    FELIÇOS DÍES!!!

    ResponElimina
  4. Tens raó, Chus. Fer pastissos és una gran manualitat... però, sobretot, un gran regal! Bon Nadal per a tu i els teus.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.