Cadascú sap el que hi bull a la seva olla, com aquell que hi bullia una rajola
Només una foto, una sola foto hem pogut fer d'aquesta menja. La intenció era fer una fotografia dels popets a la cassola, servir els plats i reservar-ne un per fer les fotografies amb els popets emplatats. Impossible. No hi va haver temps. Quan me'n vaig adonar, havien desapareguts els popets, les patates i l'allioli. Senyal que van agradar.
La recepta és del Corpus Culinari
Català, nosaltres en vam fer més quantitat, però donem les
quantitats per 4 persones:
1 quilo de popets
1 quilo de patates esqueixades
Aigua
Per l'allioli:
Un gra d'all
Un ou
200 grams d'oli d'oliva
Sal
Netegem i rentem bé els popets i els
deixem escórrer.
Posem les patates a bullir amb aigua i
sal. A mitja cocció, incorporem els popets, d'un en un i poc a poc
per a que es cargolin els tentacles. Deixem bullir una estona fins
que estiguin cuits.
Mentrestant, preparem l'allioli
(nosaltres amb Thermomix). Posem l'all, l'ou i la sal al vas de la
Thermomix i triturem 10 segons a velocitat 4. Baixem les restes que
hagin quedat a les parets del vas i programem velocitat 4 sense
temps. Anem afegint l'oli poc a poc al damunt de la tapa, amb el
cubilet posat, deixant que caigui a fil dins del vas. Quan s'hagi
acabat l'oli, comprovem que la salsa està lligada i aturem la
màquina.
Traiem els popets i les patates, ben
escorreguts, i els posem en una cassola plana, a sota les patates i
al damunt els popets. Hi afegim l'allioli pel damunt i sacsem una
mica. Servim immediatament. Es pot afegir una mica de l'aigua de la
cocció, si es vol una salsa més líquida (nosaltres no ho vam fer).
Qué rico Chus! Tiene una pinta deliciosa! En casa nos encanta el pulpo :)
ResponEliminaUn besote guapa!
A nosotros también nos encanta el pulpo, de todos los tamaños, está buenísimo! Besos.
EliminaBoníssims, Chus! Jo també els faig així, de vegades. En tinc uns publicats al bloc. A casa, els popets ens encanten i volen!! Petons
ResponEliminaHola Marina, benvinguda de nou! Ara faig una ullada al teu bloc. Petons!
EliminaMmmm deliciosos aquests popets!! Mai els he probat amb allioli, pero segur que estan bonissims!! No en tinc cap dubte! Petons,
ResponEliminaSí que són bons i molt fàcils de fer, anima't i prova'ls! Petons.
EliminaHaha molt bona senyal que no siguis a temps de fotografiar una recepta, eh!! la veritat és que fan una pinta molt bona, i no dubto que han d'estar boníssims!
ResponEliminaJa t'ho dic, van desaparèixer en un moment! És que som una colla molt de vida, que diuen. Petons.
ResponEliminaCom el meu marit vegi aquests popets.......jajajjajajaj!!!! Li encanten!!!! Tenen una pinta sensacional!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Doncs vinga, a fer popets! El que més temps porta és netejar -los, però val la pena quan els tastes. Petons,
EliminaEls popets no son lo meu, pero haig de dir que veient la foto como a mínim en testaria :)
ResponEliminapetons
Van quedar molt bons, però contra els gustos no s'hi pot fer res. Petons.
EliminaA casa els fem amb un sofregit i vi blanc, però la teva recepta ha de ser boníssima.. Ja els provarem!
ResponEliminaÉs una altra manera de fer-los, per anar variant. No tenen cap complicació i és força ràpid de fer.
EliminaChus, se los ve bien tentadores. Y, claro... Por eso, no han podido sacar más que una foto. Es entendible, porque el plato ha quedado todo un lujo, con pocas complicaciones para prepararlo y un platazo de seguro exquisito a la hora de comerlo.
ResponElimina¡Saludos!
Pues sí que quedaron muy ricos, se acabaron tan ràpidamente...! Saludos
Elimina