El poder menjar, molts en fa casar
Amb el segon pot de pinya que va comprar la Sandra (el primer va servir per fer uns iogurts de pinya i coco), va fer aquest pastís. A mig camí entre el flam i la mousse, és un pastís molt refrescant, adient per després d'un dinar abundant. A més, podem triar la textura final: si volem un pastís més consistent, no ens cal colar la pinya després de triturar-la; si, en canvi, volem una textura més lleugera, només cal colar-la.
Per un pastís per 8 persones necessitarem:
Un pot gran de pinya al natural
500 grams de nata líquida
2 sobres de gelatina de llimó
Caramel líquid
Posem la pinya amb el seu suc al vas de la Thermomix o de qualsevol altre robot de cuina que ens permeti triturar. Triturem 3 minuts a velocitat progressiva 5-10, de manera que la pinya quedi totalment triturada i no es notin les fibres de la fruita. A continuació, hi afegim la nata i els dos sobres de gelatina de llimó. Barregem 10 segons a velocitat 5. Programem 8 minuts, 100 graus, velocitat 3, perquè la gelatina agafi temperatura. Si no ho fem amb la Thermomix, afegim a la pinya triturada la nata i la gelatina i ho escalfem en un cassó fins que arrenqui el bull, remenant tota l'estona. Retirem.
Mentrestant, cobrim el fons d'un motlle amb caramel líquid (el nostre rectangular de Pyrex, però també queda molt ben presentat en un motlle allargat tipus plum cake). Quan la preparació hagi agafat temperatura, o passats els 8 minuts programats, aboquem la crema dins el motlle i deixem refredar una estona a temperatura ambient. Finalment, posem el motlle a la nevera i deixem quallar un mínim de 4 hores.
Amb aquesta recepta ens quedarà un pastís de textura cremosa i consistent, semblant a la d'un flam. Si volem una textura més lleugera, triturarem la pinya durant menys temps i a menor velocitat. A continuació, colarem el líquid i continuarem amb la resta de passos de la recepta, sense aprofitar la polpa que quedi al colador.
Oooh m'agrada molt la recepta!! Ja la tinc apuntada, mmm podria cambiar la piña per una altra fruita?? Quedaria la mateixa consistencia!! M'ha encantat la versió estil flam perque a casa ens encanten!! I fa tems que no en preparo! Petons
ResponEliminaJo també m'estava preguntant com quedaria amb una altra fruita, ja et contaré quan faci la prova, a veure què tal. Petons.
EliminaM'agrada moltíssim, té pinta de fácil, tot i el seu què com tot clar jeje. Crec que el provaré en breu Chus. T'ha quedat genial! Petonets
ResponEliminaTé pinta de fàcil i ho és, i queda molt saborós i refrescant. Anima't i prova'l. Petons.
Eliminammm! Que bo, Chus! M'encanta la textura de flam, no pararia mai! I amb pinya ha de ser una delícia.
ResponEliminaSí que ho és, la barreja de la pinya amb l'aroma de llimó de la gelatina queda molt bé. Petons.
EliminaM'encanten aquestes postres, Chus! El meu cunyat les fa sempre per Nadal i di diu Bavarois. Jo no ho he intentat mai, però dono fe, que són boníssimes. Quina textura més fina i quin coloret... fa goig. Petonets.
ResponEliminaÉs veritat, aquest tipus de postres porta gelatina i tenen aquesta textura semblant als flams. Realment són postres vàlids per tot l'any. Una bona idea de fer-lo per Nadal. Petons.
EliminaAixò d'unes postres suaus s'agraeixen que de vegades no et pots ni aixecar de la taula...
ResponEliminaA veure si m'acabo d'atrevir a fer postres amb gelatina.
Són d'aquelles postres que "fan baixar", després d'aquests grans àpats familiars (o no) en què acabes tip. No costen res de fer, de veritat, prova-ho. Petons.
EliminaAquestes postres fresquetes tipus flam les trobo genials i boníssimes, a més encara que portin nata són força lleugeres de menjar, i el sabor a pinya tremendo!
ResponEliminaJo no ho he provat, però suposo que amb llet evaporada també quedaria molt bé i estalviaríem els greixos de la nata. I després de les vacances, va bé buscar la manera de reduir greixos, no? Petons.
EliminaEs veu molt bo. A veure si compro pinya i en faig a casa :)
ResponEliminapetons
Sí que queda bo, de les dues maneres, i és ràpid i fàcil. Petons.
EliminaMmmmmmm.....m'encanten aquestes postres!!! I fetes amb Thermomix!!! me l'apunto....
ResponEliminaPetons,
Olga
Ah, una altra "Thermomix lover"! Quin gran invent, no? Petons!
ResponEliminaUn pastís molt fresquet i fàcil! Boníssim per a unes postres lleugeres! Petonets!
ResponEliminaSí que és fàcil i ràpid, val la pena provar-lo. Petons.
ResponEliminaÑammmm.... cullerada a cullerada i ja no n'hi ha!!!
ResponEliminaSón unes postres que s'acaben molt ràpid, al ser lleugeres i fresquetes tothom vol repetir. Petons.
EliminaLa nata utilitzada era tipus de cuina o nata per muntar?
ResponElimina