Per Sant Agustí, nous a collir
Comencem a fer-li l'ullet a la tardor que s'atansa. Ja han arribat a casa nostra les primeres mançanes i les primeres nous. També ens hem entretingut a trencar els pinyons i pelar-los, per fer rebost a poc a poc per als panellets. Abans, però, n'hem apartat un grapat per fer una amanida fresca de finals d'estiu, amb els sabors de la mançana i els fruits secs, que ens preparen per la tardor i la menta, que ens deixa el record de la frescor de l'estiu.
Com és una recepta que ben bé pot servir per dur a la feina dins del túper, la presentem a la pàgina d'aquest mes del Memòries d'una cuinera, que va, evidentment, de plats per la carmanyola. Petons, cuineres!
Un quilo d'arròs salvatge
3 mançanes pelades i tallades a daus
100 grams de nous
Un sarpat de pinyons (uns 50 grams)
20 fulles de menta
150 grams d'oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt
Canyella en pols
Fem bullir l'arròs en aigua bullent amb sal. Mentrestant, saltem lleugerament les mançanes tallades a daus en una paella amb unes poques gotes d'oli i condimentades amb un polsim de canyella i pebre negre mòlt, mirant que els daus quedin cruixents. Reservem.
A la mateixa paella hi torrem els pinyons el temps just per a que canviïn de color. Retirem i reservem. Fem el mateix amb les nous i reservem.
Preparem l'oli amb la menta: Al vas de la Thermomix hi posem les fulles de menta, sal al gust i un sarpat de les nous que teníem reservades i triturem 3 segons a velocitat progressiva 5-10. Programem velocitat 4 i hi afegim l'oli abocant-lo al damunt de la tapa amb el cubilet posat, de manera que caigui a fil dins del vas. Quan hagi caigut tot l'oli dins del vas, aturem la màquina i passem aquesta salsa a un recipient per servir.
Quan l'arròs estigui cuit, l'escorrem i el posem en una safata per servir. Al damunt hi escampem els daus de mançana, les nous i els pinyons. Amanim amb la salsa de menta.
Mmmm una amanida deliciosa!!! M'encanta la combinació de l'arros salvatge amb la poma i els fruits secs!! Em sembla una amanida molt vistosa, sana i nutritiva! Molt complerta! Petons
ResponEliminaUn bon plat per emportar-se al túper, amb aixó i una fruita o iogurt tens un menjar complet. Petons.
EliminaJa sóc super fan d'aquest blog, però després d'aquesta amanida encara més. És per a mi l'amanida ideal! jeje Tens raó quan dius que els fruits secs ens encaminen a la tardor i la menta ens fa recordar l'estiu...ja s'acaba la caloreta. La provaré! Petons
ResponEliminaSí, encara venen de gust les amanides fresques, però ja mirem cap a la tardor i comencem a utilitzar ingredients d'aquesta època, no? Petons.
EliminaAmb el toc que li dona la menta ha de ser ben bona, Chus. I al fer fresca ja comencem a pensar amb els panellets... Ainss. Ptnts.
ResponEliminaDe fet, trencar pinyons és una activitat que fem durant aquestes setmanes de final d'estiu pensant ja en els panellets. I també la collita d'ametlles! Petons.
EliminaBona idea per un arrós fresc..a mi m'encanten tots els arrossos, de qualsevol manera, menys els de llet!
ResponEliminaDoncs a mí fins i tot l'arròs amb llet m'agrada! Fet de totes maneres, és un plat que mai no falla.
ResponEliminaLa maçana queda tan bé......amb gairebé tot!!! Què bona ha de ser aquesta amanida!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
És veritat, les mançanes són un comodí a la cuina, en amanides, cremes, amb carns, a les postres..... Una fruita molt versàtil! Petons.
EliminaQue bones les amanides d'arròs, i si és salvatge, millor! a mi la poma m'hi agrada molt, també me'n fico a l'amanida verda i li dóna un toc. Una bona amanida de final d'estiu!
ResponEliminaAi sí, que ja queda molt poc d'estiu! Gaudim de les amanides ara que fa caloreta, que aviat ens vindran de gust les sopes i els plats calents. Petons.
ResponEliminaUna amanida perfecte!!! L'altre dia tenia jo un barrejat d'arròs, arròs salvatge i blat de moro i no s'em va ocòrrer de fer-ne una amanida :)
ResponEliminapetons i bon diumenge
Molt bon diumenge, Aisha!
ResponEliminaM'ha agradat molt el comentari que has deixat a Memòries.;)
ResponEliminaJa veig que sou força autosuficients amb el rebost, quina sort.
Una amanida perfecte per encetar la tardor, moltíssimes gràcies per participar.
Tenim la sort de tenir una mica de tot a casa, entre l'hort, els fruiters, el noguer i els pins... estem entretinguts tot l'estiu! Petons.
EliminaUna amanida amb una combinació mlt fresca i original! Ideal per a una carmanyola de luxe! Petonets!
ResponEliminaLa veritat és que, amb els fruits secs, és un plat únic complet i ens estalviem greixos animals, que va bé de tant en tant. Petons.
ResponEliminaHola Chus! M'encanten els fruits secs a les amanides!!! Un plat molt complert per portar de carmanyola. Gràcies per participar a Memòries . petonets
ResponEliminaUs hem trobat a faltar aquest estiu! Què bé tornar a la trobada mensual amb el Memòries! Petons
ResponEliminaQUIN PLAT MES COMPLERT!!! :)))
ResponEliminaI te'l pots dur al túper a la feina, amb una fruita al darrere tens un dinar complet i sa. Petons.
Elimina