dilluns, 16 de setembre del 2013

Pastís fred de pinya


El poder menjar, molts en fa casar









Amb el segon pot de pinya que va comprar la Sandra (el primer va servir per fer uns iogurts de pinya i coco), va fer aquest pastís. A mig camí entre el flam i la mousse, és un pastís molt refrescant, adient per després d'un dinar abundant. A més, podem triar la textura final: si volem un pastís més consistent, no ens cal colar la pinya després de triturar-la; si, en canvi, volem una textura més lleugera, només cal colar-la.


Per un pastís per 8 persones necessitarem:

Un pot gran de pinya al natural
500 grams de nata líquida
2 sobres de gelatina de llimó
Caramel líquid








Posem la pinya amb el seu suc al vas de la Thermomix o de qualsevol altre robot de cuina que ens permeti triturar. Triturem 3 minuts a velocitat progressiva 5-10, de manera que la pinya quedi totalment triturada i no es notin les fibres de la fruita. A continuació, hi afegim la nata i els dos sobres de gelatina de llimó. Barregem 10 segons a velocitat 5. Programem 8 minuts, 100 graus, velocitat 3, perquè la gelatina agafi temperatura. Si no ho fem amb la Thermomix, afegim a la pinya triturada la nata i la gelatina i ho escalfem en un cassó fins que arrenqui el bull, remenant tota l'estona. Retirem.

Mentrestant, cobrim el fons d'un motlle amb caramel líquid (el nostre rectangular de Pyrex, però també queda molt ben presentat en un motlle allargat tipus plum cake). Quan la preparació hagi agafat temperatura, o passats els 8 minuts programats, aboquem la crema dins el motlle i deixem refredar una estona a temperatura ambient. Finalment, posem el motlle a la nevera i deixem quallar un mínim de 4 hores.

Amb aquesta recepta ens quedarà un pastís de textura cremosa i consistent, semblant a la d'un flam. Si volem una textura més lleugera, triturarem la pinya durant menys temps i a menor velocitat. A continuació, colarem el líquid i continuarem amb la resta de passos de la recepta, sense aprofitar la polpa que quedi al colador.




21 comentaris:

  1. Oooh m'agrada molt la recepta!! Ja la tinc apuntada, mmm podria cambiar la piña per una altra fruita?? Quedaria la mateixa consistencia!! M'ha encantat la versió estil flam perque a casa ens encanten!! I fa tems que no en preparo! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també m'estava preguntant com quedaria amb una altra fruita, ja et contaré quan faci la prova, a veure què tal. Petons.

      Elimina
  2. M'agrada moltíssim, té pinta de fácil, tot i el seu què com tot clar jeje. Crec que el provaré en breu Chus. T'ha quedat genial! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Té pinta de fàcil i ho és, i queda molt saborós i refrescant. Anima't i prova'l. Petons.

      Elimina
  3. mmm! Que bo, Chus! M'encanta la textura de flam, no pararia mai! I amb pinya ha de ser una delícia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho és, la barreja de la pinya amb l'aroma de llimó de la gelatina queda molt bé. Petons.

      Elimina
  4. M'encanten aquestes postres, Chus! El meu cunyat les fa sempre per Nadal i di diu Bavarois. Jo no ho he intentat mai, però dono fe, que són boníssimes. Quina textura més fina i quin coloret... fa goig. Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat, aquest tipus de postres porta gelatina i tenen aquesta textura semblant als flams. Realment són postres vàlids per tot l'any. Una bona idea de fer-lo per Nadal. Petons.

      Elimina
  5. Això d'unes postres suaus s'agraeixen que de vegades no et pots ni aixecar de la taula...
    A veure si m'acabo d'atrevir a fer postres amb gelatina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són d'aquelles postres que "fan baixar", després d'aquests grans àpats familiars (o no) en què acabes tip. No costen res de fer, de veritat, prova-ho. Petons.

      Elimina
  6. Aquestes postres fresquetes tipus flam les trobo genials i boníssimes, a més encara que portin nata són força lleugeres de menjar, i el sabor a pinya tremendo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no ho he provat, però suposo que amb llet evaporada també quedaria molt bé i estalviaríem els greixos de la nata. I després de les vacances, va bé buscar la manera de reduir greixos, no? Petons.

      Elimina
  7. Es veu molt bo. A veure si compro pinya i en faig a casa :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que queda bo, de les dues maneres, i és ràpid i fàcil. Petons.

      Elimina
  8. Mmmmmmm.....m'encanten aquestes postres!!! I fetes amb Thermomix!!! me l'apunto....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Ah, una altra "Thermomix lover"! Quin gran invent, no? Petons!

    ResponElimina
  10. Un pastís molt fresquet i fàcil! Boníssim per a unes postres lleugeres! Petonets!

    ResponElimina
  11. Sí que és fàcil i ràpid, val la pena provar-lo. Petons.

    ResponElimina
  12. Ñammmm.... cullerada a cullerada i ja no n'hi ha!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són unes postres que s'acaben molt ràpid, al ser lleugeres i fresquetes tothom vol repetir. Petons.

      Elimina
  13. La nata utilitzada era tipus de cuina o nata per muntar?

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.