dijous, 19 de setembre del 2013

Crema freda de meló amb menta



El bon meló es coneix amb l'olor










Aquest estiu hem tingut una bona collita de melons. A les postres són molt bons, però va bé variar una mica i menjar-ne en altres presentacions. La crema freda de meló és un entrant ràpid i refrescant, que podem deixar fet al matí o fer-lo en arribar a casa si hem tingut la precaució de guardar el meló i la resta d'ingredients a la nevera. La menta li dóna un toc molt suau de frescor afegit. Ideal per un dinar o sopar amb convidats i poques ganes de complicar-se la vida.

Amb aquesta recepta participem al Reto de Septiembre de Cocineros del Mundo en Google+ a l'apartat Salado, que aquest mes està patrocinat per La Casona de Salamanca













Per 6 persones necessitarem:

Un quilo de meló, ja pelat i sense llavors
20 fulles de menta més unes branquetes per decorar
Dos iogurts naturals o grecs o desnatats (depenent del lleugera que vulguem fer la crema)
150 grams de nata líquida
Un pessic de sal
Un pessic de pebre negre mòlt








Posem el meló i les fulles de menta al vas de la Thermomix i triturem 3 minuts a velocitat progressiva 5-10, sense temperatura.

A continuació, hi aboquem els iogurts, la nata, la sal i el pebre i triturem de nou 1 minut a velocitat 7.

Reservem a la nevera fins el moment de servir. Servim amb una branqueta de menta. També hi podem afegir uns dauets de pernil ibèric pel damunt o unes  tires de salmó fumat.







Si no tenim Thermomix, triturem el meló i la menta amb la batedora fins que no trobem cap bocí de fruita. A continuació afegim la resta d'ingredients i tornem a triturar fins obtenir una crema de textura homogènia. Reservem a la nevera.






10 comentaris:

  1. Quin muntatge més xulo que has fet, Chus! I ha de ser molt refrescant, aquessta crema! Aprofitant que encara hi ha meló, oi? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, i que en tenim una colla i s'han de consumir abans que no es facin malbé! Petons,

      Elimina
  2. Què senzill i que bo, Chus!!! I les fotos molt boniques. Sort amb el repte. Ptnts i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. Gràcies, Mercè! Bon cap de setmana també! Petonets.

    ResponElimina
  4. M'encanta!! si la crema de meló per si sola ja és bona imagina't amb la menta, els iogurts, la nata... en fi, que crec que ho hauré de provar, perquè tinc un meló maduret a la nevera que s'ha de gastar ja!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs apa, a fer crema ràpid, abans que no es passi el meló. Espero que t'agradi. Petons.

      Elimina
  5. Mmmm m'encanta una crema de meló!!! mmmm quina delicia!!!! El meló es una de les fruites que més m'agrada, no m'agrada l'hivern per la fruita! Imagina't tu!! jaja M'enporto la recepta, perque mai l'he fet! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres tenim uns quants melons "d'hivern", que diu el meu sogre, que aguanten fins gairebé Nadal. És una delícia poder menjar meló del teu propi hort quan ja fa fred (això gràcies al meu sogre, que és el que els sembra i prepara per poder-ne tenir a l'hivern). Petons.

      Elimina
  6. Respostes
    1. Sí, és d'aquells plats que et salva un dinar improvisat i queda força bé, no? Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.