Any d'ametlles, any de blat
Aquesta crema sorgeix d'un imprevist: quan teníem la ceba sofregida, els xampinyons preparats i el brou colat, ens vam adonar que no teníem ni una patata al rebost. Se'ns va acudir que l'ametlla ens ajudaria a espessir la crema, i que la mançana li donaria un punt de melositat. El resultat ens va agradar, és una crema suau on l'ametlla es deixa sentir en la textura, mentre que el sabor predominant és el dels xampinyons. Cal servir-se'n un plat i prou, perquè amb l'ametlla, és consistent i les calories es disparen.
Per 5 persones necessitarem:
Una ceba mitjana (150 grams)
700 grams de xampinyons
100 grams d'ametlla crua picada
Una mançana golden, pelada i tallada a quarts
Un litre de brou de pollastre
Un gra d'all
Una cullerada de postres de julivert picat
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt
Amb Thermomix:
Posem la ceba tallada a quarts al vas de la Thermomix i piquem 4 segons, velocitat 5. Afegim oli d'oliva i sofregim 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat1.
Incorporem 500 grams de xampinyons, l'ametlla i la mançana i sofregim 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat1.
A continuació, aboquem el brou de pollastre i salpebrem. Deixem bullir 22 minuts, temperatura 100 graus, velocitat1. Passat aquest temps, destapem el vas i deixem refredar uns minuts.
Mentrestant, laminem els 200 grams de xampinyons restants i els posem en un recipient apte per al microones. Hi incorporem l'all picat, el julivert, un pessic de sal i un raig d'oli. Tapem i posem 3 minuts al microones a 900 W.
Triturem la crema 1 minut 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Passem a una sopera per servir i, en el moment d'emplatar, hi posem pel damunt uns quants xampinyons laminats i reguem amb un fil del suquet que hauran deixat.
Sense Thermomix:
Piquem la ceba i la sofregim fins que comenci a estar transparent. Llavors hi afegim els 500 grams de xampinyons, l'ametlla i la mançana i sofregim uns minuts més.
Incorporem el brou de pollastre i salpebrem. Deixem bullir uns 20 minuts i triturem ben fi.
Sembla molt bona...l'haurem de provar, Chus!
ResponEliminaPerò espera una mica que passin aquests dies de tanta calor! Com és consistent, vé més de gust per sopar si les nits són fresquetes. Petons, Rosa.
EliminaM'encanten els xampinyons, i aquesta l'hauré de fer, pq amb la poma ha de quedar ben fina!
ResponEliminaSí, és una manera diferent de fer la crema de xampinyons de sempre. Petons.
EliminaBé un plat i prou... això si es pot resistir a la temptació. Ha de ser ben bona aquesta cremeta. I és que ja comencen a venir ganes de menges de tardor. Molt encertat, Chus!!! Petonets.
ResponEliminaÉs veritt, ja hi ha ganes de tardor.....tot I que el temps, de moment, no acompanya gaire. Però ja arribarà, ja.....Petons I bon cap de setmana, Mercè.
EliminaEstic desitjant que entri la tardor de debó, així la podrem fer i menjar-la de gust ben calentoneta.
ResponEliminaPrecioses les fotos!! Petonàs
Sí, perque ahir, quan la menjàvem, ens queia la suor de la calor que feia! Millor esdperar que arribi la fresca! Petons.
EliminaQuin plat més bo que t'ha quedat i més per ser d'improvist!!!! A vegades aquestes coses que fas així amb el que tens a casa queden de meravella!!! Petonets
ResponEliminaDe vegades aquestes idees improvisades surten bé, de vegades no tant. Aquesta va sortir bé. Petons.
EliminaAquesta la preparo, segur!!! M'encanten les cremes i, sobretot, la de xampinyons!!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
A veure si t'agrada, ja em donaràs resposta. Petons.
EliminaM'AGRADA LA CREMA y m'agrada la SOPERA; si algun día la vols deixar d' HERENCIA ja saps ;)
ResponEliminaUi, té molts pretendents aquesta sopera, vam fer una bona compra, la veritat és que és molt bonica. De moment, espero gaudir d'ella molts anys, Conxita! Petons.
Elimina