dissabte, 27 d’abril del 2013

Bombons farcits amb melmelada de taronja i gingebre

Rosa d'abril, morena de la serra



Avui és un dia especial. El 27 d'abril a Catalunya celebrem la Mare de Déu de Montserrat. La Moreneta. Montserrat, la muntanya catalana per excel·lència. La serra, l'abadia, la reserva de la nostra cultura, la Mare de Déu negra trobada. Negre i daurat. I també és el nostre aniversari de casament. Per celebrar-ho, hem fet uns bombons per endolcir l'hora del cafè. Negres i daurats, com els colors de la Moreneta. 


Per 15 bombons necessitarem:

150 grams de xocolata negra per fondre
70 grams aproximadament de melmelada de taronja amb gingebre, la nostra de la marca St. Dalfour
Esprai per donar llustre a la xocolata (opcional)
Colorant daurat en esprai




Fonem la xocolata en un bol al microones a intervals de 30 segons, vigilant que no es cremi, o el temps que marqui el fabricant a l'embolcall de la rajola.

Temperem la xocolata, retirant-ne una part en un plat i removent-la fins que baixi la seva temperatura. La tornem a afegir al bol on tenim la resta de la xocolata i comprovem que quedi a una temperatura de 32-33 graus.

Omplim amb la xocolata un motlle per bombons. En acabar, allisem la superfície amb una espàtula i posem a la nevera durant 2 minuts. 

Traiem de la nevera i posem el motlle de cap per avall damunt d'un plat, per a que caigui la xocolata sobrant i només ens quedin el fons i les parets del motlle ben coberts amb xocolata. Recollim la xocolata del plat i la tornem a posar al bol on l'hem fosa abans.

Posem el motlle a la nevera 2 o tres minuts. Mentrestant, obrim el pot de melmelada, n'aboquem uns 70 grams en un plat, remenem i, amb unes tisores, retallem les tires de taronja i gingebre que hi pugui haver, deixant-les a trossos petits.

Traiem el motlle de la nevera i posem una culleradeta de melmelada en cada cavitat. Tornem a posar a la nevera un parell de minuts.






Mentrestant, posem el bol amb la xocolata al microones uns segons, fins que comprovem que està fosa i tornem a temperar. Acabem d'omplir els motlles amb la xocolata i allisem la superfície amb una espàtula. Reservem a la nevera.

Traiem els bombons del motlle. Apliquem l'esprai de llustre a la meitat i l'esprai daurat a l'altra meitat. Deixem assecar uns minuts i posem en càpsules petites.

Hem posat els bombons en una capsa que vam comprar fa temps en un basar (si us hi fixeu, hi ha una falta d'ortografia al missatge de la tapa). Com som molt gormands, vam fer 30 bombons i n'hem posat dos pisos a la capsa, separats per un quadradet de cartolina ondulada negra. Una bona idea per regalar coses fetes a casa.



La Rosa, de Cuina a la vora del foc,  també va fer uns bombons per Nadal, els seus més elaborats perquè el farcit també era fet de casa. Val la pena visitar el seu blog, les fotografies són fantàstiques, al meu parer.

2 comentaris:

  1. Els teus bombons també fan molt bona pinta..guarda'n un!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si en queda algun, en cap de setmana i tots a casa..

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.