dijous, 11 d’abril del 2013

Boletes de pa torrat amb oli i xocolata

  La xocolata amb pa resulta un bon entrepà


Se'n diu cake pops d'aquesta mena de piruletes, però una cosa tan catalana com el pa torrat amb oli i xocolata i un nom tan anglès no casen gaire, així que preferim dir-les boletes. El sabor del pa torrat amb l'oli i la xocolata ens transporta als berenars de la nostra infància, arribades a casa després del col·legi. De vegades era pa torrat, altres simplement pa amb xocolata. Mossegada al pa, mossegada a la presa de xocolata. I després, a fer els deures. Sabors de casa.


Per 10 boletes necessitarem:

Per fer la massa de les boletes:
Tres llesques de pa de pagès torrades
75 grams de xocolata negra
100 grams de xocolata negra per fondre
40 grams d'oli

Per a banyar les boletes
150 grams de xocolata negra per fondre



Posem els 75 grams de xocolata al vas de la Thermomix i piquem amb dos cops de Turbo i vas tancat. Afegim el pa torrat i triturem 10 segons, velocitat 5. Si queden trossos grossos, tornem a triturar fins que quedi un granet fi. Incorporem l'oli i barregem 5 segons, velocitat 5. Reservem en un bol.

Posem els 100 grams de xocolata al vas de la Thermomix i la desfem 1 minut 30 segons, 37 graus, velocitat 1. Si no s'ha desfet prou, programem mig minut o un minut més. Incorporem el pa amb l'oli i la xocolata del bol i barregem 5 segons, velocitat 5. Passem aquesta pasta a un bol i el deixem 10 minuts a la nevera.

Traiem el bol de la nevera i anem formant boletes amb les mans. A cada boleta hi clavem un palet. Tornem a deixar a la nevera intentant mantenir les boletes cap amunt, posant-les en un vas alt o un recipient similar i no deixant que es toquin l'una a l'altra.



Mentrestant, fonem la xocolata al microones en intervals de 30 segons i remenant cada cop, comprovant que quedi ben desfeta però no es cremi. 

Traiem les boletes de la nevera i les banyem en la xocolata, deixant que escorri bé la xocolata sobrant. Les deixem assecar en posició vertical i ben separades l'una de l'altra. Quan la xocolata comenci a solidificar-se, afegim un polsim de flor de sal al damunt de cada boleta.




2 comentaris:

  1. Fent un cop d'ull al teu blog he vist aquestes magnífiques boletes de xocolata!!! quina pinta!!

    sens dubte que les faré algun dia!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.