diumenge, 24 de maig del 2015

Tires de carabassa amb pesto de bròcoli i nous



S'ha acabat el bròquil!







Un plat vegetarià de la revista Thermomix del mes de febrer. Enlloc de pasta, unes tires de carabassa tallades com si fossin uns papardelle. I un pesto fet amb bròcoli al vapor. Com no tenia alguns ingredients, hi vaig fer alguns canvis: enlloc d'avellanes unes nous, i uns grans de coriandre per substituir les llavors de fonoll i la sàlvia. És un pesto molt saborós i diferent, amb l'aroma del bròcoli que combina perfectament amb la carabassa. Molt sa i recomanable.


Per 5 persones:

600 grams de carabassa, tallada a tires ben fines amb un pelador o una mandolina

300 grams de bròcoli

2 grans d'all

70 grams de nous

Una cullerada de postres de grans de coriandre

Un raig de suc de llimó

75 grams d'oli d'oliva verge extra

Pebre negre mòlt










En primer lloc, bullim el bròcoli en una cassola amb aigua i una cullerada de vinagre durant uns 10 minuts. Quan estigui al dente, el traiem de l'aigua i el reservem. Reservem també una mica de l'aigua de cocció.

Mentrestant, aixafem els dos grans d'all i el coriandre a la mà de morter.

A continuació, triturem el bròcoli amb els alls i el coriandre, uns 80 grams de l'aigua de cocció, les nous, el suc de llimó, l'oli d'oliva, sal i pebre negre mòlt. Reservem la mescla.

Cuinem les tires de carabassa al vapor durant 10 minuts.

Servim les tires de carabassa amanides amb un rajolí d'oli d'oliva i un polsim de pebre negre. Al damunt hi posem una o dues cullerades de pesto.

Si ens sobra pesto, el podem guardar a la nevera cobert amb oli en un recipient hermètic i aprofitar-lo un altre dia com a salsa per un plat de pasta.









Preparació amb Thermomix:

Posem al vas de la Thermomix un litre i mig d'aigua amb el vinagre i sal. Programem 10 minuts, 100 graus, velocitat 1.

Mentrestant, fem les tires de carabassa i netegem el bròcoli. Posem la carabassa al recipient Varoma, tapem i reservem.

Introduïm el bròcoli al vas i posem el Varoma damunt de la tapa. Programem 10 minuts, temperatura Varoma, gir a l'esquerra, velocitat 1. Retirem el recipient Varoma i reservem. Traiem el bròcoli del vas i reservem uns 80 grams de l'aigua de cocció.

Aixafem els dos alls i el coriandre a la mà de morter.

Posem al vas de la Thermomix el bròcoli, els alls i el coriandre, les nou, el suc de llimó, l'oli d'oliva, sal i pebre. Triturem 6 segons, velocitat 6.

Servim les tires de carabassa amanides amb un rajolí d'oli d'oliva i un polsim de pebre negre. Al damunt hi posem una o dues cullerades de pesto.





13 comentaris:

  1. Si s'acaba el broquil, pero hem serveixes un plat tan sa com aquest, m'hi apunto.
    UNA SETMANA PLENA DE COSES BONES BONICA :))))

    ResponElimina
  2. Això de substituir la pasta per carbassa em sembla genial!!! Un plat sa i moooolt vistós...el color de la carbassa m'agrada molt! Petons!

    ResponElimina
  3. Caram...m'has sorprès amb aquesta recepta. Però ha estat una sorpresa molt bona.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Caram...m'has sorprès amb aquesta recepta. Però ha estat una sorpresa molt bona.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  5. Uau! no m'ho imagino...l'hauré de provar...gràcies ;)
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es

    ResponElimina
  6. Quin plat més aromàtic, oi? I molt,molt, molt original!!!!
    Petonets!!
    Olga

    ResponElimina
  7. Quin plat més original! m'agrada... no, m'encanta! hauré de provar aquest fals pesto que ha d'estar d'allò més bo! un petó!

    ResponElimina
  8. Chus, brócoli y calabaza se llevan de maravillas, combinando sabores y texturas muy bien. Me gusta mucho esta combinación y la uso bastante en mi cocina. A propósito, estos papardelle de calabaza con pesto de brócoli han de estar exquisitos, sin dudarlo. ¡Delicosa receta!
    Saludos.

    ResponElimina
  9. Molt bo i diferent! M'agrada molt i el tema del pesto la trobo fantàstica!! :)
    Petons

    ResponElimina
  10. BON DIUMENGE PRECIOSA!!!
    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ResponElimina
  11. Davvero bello questo piatto, e sicuramente buonissimo! Buona domenica

    ResponElimina
  12. Davvero bello questo piatto, e sicuramente buonissimo! Buona domenica

    ResponElimina
  13. Hola bonica; suposo que deus estar enfeinada i per aixó no publiques. De totes maneras et faig arrivar el meu record, en l'esperança de que tot estigui be a la teva vida.
    BONES FESTES!!! un xic adelantades, pero sou tants que no vull que s'hem pasi per alt.
    MOLT PETONS<.)))
    Conxita

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.