Ai mares, que teniu filles, no les deixeu pas ballar, que elles són perillosetes, com el vidre de trencar
Per celebrar l'aniversari de la Vica hem fet un pastís pensant en els seus catorze anys acabats d'estrenar. I per representar aquesta adolescència plena d'il·lusió, papallones i ocellets, em venia al cap el sabor suau de la vainilla, de manera que hem fet un pa de pessic aromatitzat amb vainilla i l'hem cobert amb un buttercream també de vainilla. El farcit, per donar-li una nota de color, és de melmelada de figues casolana, la preferida de la Vica. I, per decorar, unes perles blanques i daurades, del color de tots els somnis que algun dia s'esdevindran.....
Per un pastís alt de 18 cm. de diàmetre:
El pa de pessic és una coca de iogurt feta segons la recepta de Xavier Barriga, amb alguns petits canvis
6 ous
400 grams de sucre
Un iogurt natural
480 grams de farina de rebosteria
10 grams de lleviat químic en pols
Un pessic de sal
Dues cullerades de postres d'extracte de vainilla
150 grams d'oli d'oliva suau
Pel buttercream de vainilla, seguint la recepta de la Bea Roque:
150 grams de mantega (a la recepta original són 100 grams)
50 grams de llet
Una cullerada de postres d'extracte de vainilla
500 grams de sucre de llustre molt fi (icing sugar)
Pel farcit:
250 grams de melmelada de figues
Escalfem el forn a 180 graus.
En un bol, batem els ous amb el sucre fins que la mescla blanquegi i sigui esponjosa. Hi afegim el iogurt i barregem suaument.
A continuació, hi anem incorporant la farina tamisada amb el llevat i la sal. Barregem suaument fins aconseguir una mescla homogènia. Incorporem també l'extracte de vainilla.
Finalment, afegim l'oli a poc a poc i l'anem integrant a la massa.
Repartim la massa entre dos motlles desmuntables de 18 cm. de diàmetre prèviament greixats amb una mica de mantega o pinzellats amb un parell de gotes d'oli i empolsinats amb farina.
Enfornem durant uns 25 minuts o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.
Deixem reposar uns minuts fora del forn i traiem els anells dels motlles. Deixem refredar totalment.
Per preparar el buttercream, posem la mantega, la llet, l'extracte de vainilla i la meitat del sucre, prèviament tamisat. Batem a velocitat mitja i després pugem una mica més la velocitat, fins que la mescla blanquegi i agafi una consistència cremosa i uniforme. Llavors hi anem afegint la resta del sucre tamisat, poc a poc i sense deixar de batre.
Tallem per la meitat cada pa de pessic i farcim les capes interiors amb la melmelada de figues.
Cobrim la part superior i els laterals amb una primera capa de buttercream, que servirà per "fixar" les molles que puguin quedar. Reservem a la nevera durant uns 30 minuts.
Passat aquest temps, cobrim amb una segona capa de buttercream i decorem al nostre gust.
Ohh quin pastís més xulo!! i ideal per a celebrar els 14 anys de la Vica, com tu dius en plena adolescència! estic segura que li va encantar, difícil fer-li un lleig ;). Moltes felicitats a la filla i a la mare per aquest gran dolç! un petó!
ResponEliminaQuina preciositat de pastís!!!! Felicitats a la Vica!!!! Un pastís preciós per una edat.....preciosa!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Mmmmm Vaja pastís, de 4 capes! La Vica devia estar ben contenta! LEs figues amb el pa de pessic i la vainilla... quina combinació, vaig a buscar alguna cosa a a la máquina que m'has fet venir una gana! La foto del tall es per tirar coets! Un petó Chus guapíssima!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Carai, Chus!! Quin pastissot més guapo!! la Vica devia quedar encantada, amb aquests delícia tan vistosa! i segur que és boníssima, veient el resultat!! Abraçades.
ResponEliminaNenaaaaa quina MARAVELLA de PASTÍS!!!!
ResponEliminaI es que la VICA s'ho val ¿oi?, FELICITALA DE LA MEVA PART, i a gaudir d'aquestes estones preparades amb tant d'AMOR :))))
Petonets
Uauuuu!!! quina pinta!! espectacular!
ResponEliminaPreciós...Devies fer molt feliç a la Vica, que té la mateixa edat que la meva filla gran...que va fer els 14 el passat 10 d'octubre!!! PEtons i felicitats!!!
ResponEliminate ha quedado ideal!!!
ResponEliminaVinc super tard a visitar-te, pero he anat de bòlid... el pastís em sembla una pasada!!!! Jo soc incapaç de fer tartes de pisos.
ResponEliminapetons
Impresionant aquest pastís i les fotos Chus! guau!
ResponElimina