Pàgines

dijous, 22 d’agost del 2013

Crema freda de porros (Vichyssoise)



Qui no té un all, té una ceba










O un porro, que ara els acabem de collir. I amb ells hem preparat aquesta crema clàssica i ideal per un dinar d'estiu. Ben fresca de la nevera i amb una mica de cibulet i ceba fregida pel damunt al moment de servir. Un menjar ràpid i senzill que podem deixar preparat al matí i oblidar-nos de la cuina fins al moment d'entaular-nos. Quina delícia!



La recepta és del llibre Imprescindible de Thermomix, amb alguna petita variació.

Per 6 persones necessitarem:

400 grams de porros (la part blanca), tallats a rodanxes
80 grams d'oli d'oliva
200 grams d'aigua
300 grams de patates esqueixades
Sal
Pebre blanc
Nou moscada
400 grams d'aigua ( a la recepta original són 700 grams d'aigua i 400 grams de llet, però nosaltres hem invertit les quantitats)
700 grams de llet (nosaltres desnatada)
Cibulet picat
Ceba fregida deshidratada








Primerament, piquem els porros al vas de la Thermomix, 5 segons, velocitat 5. Afegim l'oli i sofregim 12 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2. A continuació, hi aboquem els 200 grams d'aigua i triturem els porros 1 minut, velocitat progressiva 5-10.

Incorporem les patates esqueixades, la sal, el pebre, la nou moscada i l'aigua i programem 20 minuts, 10 graus, velocitat 1. Destapem, deixem que baixi una mica la temperatura i triturem 1 minut, velocitat 7.

Finalment, hi posem la llet i programem 8 minuts, 90 graus, velocitat 3.

Reservem a la nevera i servim ben freda, amb una mica de cibulet picat i ceba fregida deshidratada.






4 comentaris:

  1. Com tu dius... qui no té un all, té una ceba... a tu no t'agrada el formatge i a mi no m'agrada (gaire, puc fer excepcions) el format crema... en fi, que segur que està boníssima (pq el porro ho està) i la ceba fregideta li ha de donar un toc cruixent força bo!

    ResponElimina
  2. Nosaltres som molt de cullera: cremes, sopes, escudelles..... Hi ha gustos per a tothom, la veritat és que estava molt bona. Petons.

    ResponElimina
  3. ¡Exquisita! Me encanta el sabor aterciopelado de la Vichyssoise y tu versión me perece estupenda.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
  4. Muchas gracias, la verdad es que estaba muy rica. Saludos.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.