Net, fresc i sa sia el teu menjar
Teníem un rap fresquíssim de quasi dos quilos. Com el podríem fer? Vam consultar el Corpus Culinari Català, un autèntic tresor amb més de mil receptes de la cuina catalana. I vam seguir la recepta de l'all cremat. Va quedar un plat deliciós, amb una salsa molt saborosa, perfumada amb l'aroma dels alls fregits. Com sempre, vam acabar sucant-hi pa fins que no en va quedar una gota. Panarres que som.
Per 6 persones necessitarem:
Un rap d'uns 1.750 grams, tallat a rodanxes (nosaltres, com hi havia petits a casa, vam fer treure les espines i després tallar a rodanxes. Ens van quedar 900 grams de peix un cop tret el cap i les espines)
Un quilo de patates esqueixades
Una cabeça d'alls, laminats
3 tomates grans madures ratllades
Oli
Sal
Aigua
Per la picada:
Els alls fregits i picats
10 ametlles torrades i pelades
Una llesca de pa fregit
Un sarpat de fulles de julivert
En una cassola amb oli, fregim els alls fins que estiguin daurats. Els retirem i els aixafem al morter. Reservem.
A la mateixa cassola, hi sofregim la tomata ratllada. Quan canviï de color, hi aboquem l'aigua i deixem que arrenqui el bull. A continuació, hi afegim les patates i deixem que coguin a foc mig.
Mentrestant, fem una picada amb els alls reservats, unes ametlles torrades, julivert i una llesca de pa fregit.
Quan les patates comencin a estar tendres, hi posem pel damunt el rap i hi aboquem la picada amb una mica d'aigua per repartir-la bé. Deixem fer el peix uns minuts i servim immediatament.
Aquesta recepta no necessita de gaires paraules, espectacular!!
ResponEliminaSí, és una manera deliciosa de fer el rap. Petons.
ResponEliminaQuina casualitat....avui nosaltres també hem menjat rap, molt semblant al teu, però sense l'all, perquè a la mare no li agrada gens; però no l'he penjada al blog, la recepta..estem ocupades en les obres de casa i no teim temps de fer-ne fotos..això si, el rap també el mengem amb molt de gust!
ResponEliminaJo ara tinc unes quantes receptes per penjar, hem estat pintant i tampoc tinc gaire temps per al bloc. A veure si trobo un moment i les penjo.
EliminaEl rap és boníssim!!!!! I aquesta manera de cuinar-lo....mmmmm.....
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Doncs sí, és un peix molt agraït i acostuma a agradar tothom. I aquesta salseta està deliciosa. Petons.
ResponEliminaM'ha encantat la recepta... I el nom del blig! Mançanes forever! No tinc ametlles, però em sembla que la faré igualment (Sóc impacient)
ResponEliminaOstres, Anna, quina visita més agradable, et llegeixo cada setmana al diari! I avellanes, no en tens? Espero que t'agradi. Petons.
EliminaMoltes gràcies! ;-)
EliminaM'encanta apuesta recepta fácil i molt bo
ResponElimina