Avui en mengem, demà ja veurem
El tiramisú és un dels nostres postres preferits. Sempre que anem a menjar una pizza, acabem demanant-ne de postres. A casa teníem un parell de terrines de marscarpone per fer tiramisú de postres un dia d'aquests. Però resulta que dissabte ens vam comprar una geladora i la volíem estrenar, i se'ns va ocórrer de provar de fer un gelat de tiramisú. Diumenge el vam fer de postres per a dinar, un dinar familiar amb dotze persones. Tothom hi va estar d'acord: el sabor deliciós i la textura ideal. Hem fet una bona compra.
La versió sencera és
amb formatge mascarpone i nata. És genial.
Per unes 10 racions
necessitarem:
500 grams de formatge
mascarpone
250 grams de nata líquida
per muntar
150 grams de sucre de
llustre
3 rovells d'ou
4 o 5 melindros secs
Un cafè expresso
Un rajolí de rom
Primerament, fem una
crema amb el mascarpone, la nata, el sucre i els ous. Nosaltres hem
utilitzat la Thermomix per mesclar els ingredients i obtenir una
crema de textura homogènia, però també es pot fer la mescla a mà
o amb un altre robot de cuina.
Polvoritzem el sucre al
vas de la Thermomix, 30 segons a velocitat progressiva 5-10, fins
obtenir sucre de llustre. Reservem.
Posem al vas de la
Thermomix, amb la papallona posada, el formatge mascarpone i batem a
velocitat 3 ½ durant dos minuts. Sense deixar de batre, hi
incorporem els rovells dels ous, a continuació el sucre a poc a poc
i, finalment, la nata. Hem d'obtenir una crema de textura molt
cremosa i homogènia. Passem a un recipient i reservem a la nevera un
mínim de 2 hores.
Posem la crema a la
geladora i la deixem en funcionament 40 minuts. Mentrestant, fem un
cafè expresso, l'aboquem en un plat fondo i hi afegim un rajolí de
rom. Deixem refredar.
Quan faltin cinc minuts
per acabar el temps programat a la geladora, mullem els melindros en
el cafè pels dos costats i els tallem a trossos petits. Reservem.
Quan la geladora s'aturi,
passem el gelat a un recipient apte per congelar, hi afegim els
trocets de melindros i remenem per a repartir-los bé per tot el
gelat. Deixem al congelador un mínim de mitja hora per aconseguir
una textura consistent.
Servim el gelat amb un
polsim de cacau pur pel damunt.
Per la versió lleugera
del gelat, el procediment és exactament el mateix, però els
ingredients són aquests:
500 grams de formatge
batut amb 0% matèria grassa
2 rovells d'ou
150 grams de sucre de
llustre
100 grams de llet
desnatada
4 o 5 melindros secs
Un cafè expresso
Un rajolí de rom
Seguim els mateixos
passos que amb la versió sencera del gelat i programem el mateix
temps a la geladora, afegint els trossos de melindros al final.
Quedarà un gelat més líquid, per la qual cosa caldrà deixar al
congelador un mínim de dues hores si volem un gelat consistent.
Evidentment, el sabor
d'aquesta versió és més lleuger i la textura és menys cremosa,
però és una bona opció per a les persones que han de vigilar la
ingesta de greixos i es volen donar el gust de menjar un gelat.
Que penso?? Que m'encantaria tenir les dues versions... veuries quant de temps duraria... res de res!!!! Que booooo!!!!!!!! Quina pinta!!!!! Encara que reconec que hauria de menjar la versio més lleugera... el mascarpone em torna boja!! M'encanta!!!!
ResponEliminaPetons
Un dia és un dia! La versió sencera pels dies de festa i la lleugera entre setmana, i alegria, que som de vacances! Petons.
ResponEliminaAquest gelat es veu súper!!! I m'encanten els potets :)
ResponEliminapetons
Ui, aquests potets ja tenen anys! Són de casa de la meua mare, sempre els hi he vist. Van molt bé per servir gelats. Petons.
ResponEliminaQuè bo, el tiramissú, i el gelat deu ser genial...
ResponEliminaJo fa dies que vull comprar una geladora, però no m'acabo de decidir amb el model. Quina has comprat ?
No m'hi vaig rumiar gaire, és una Fagor ice-15 de color rosa que vaig trobar al MediaMarkt. Per als gelats casolans està prou bé. En 30 minuts tens un gelat fet, tot i que jo llavors el poso una mica al congelador perquè m'agrada que quedi consistent.
EliminaQué buena pinta tiene, qué textura más fabulosa, mmm...
ResponEliminaLa verdad es que quedó delicioso, todos en casa estuvieron de acuerdo.
EliminaOstres quina temptació!!!!!! a mi segur que m'agraden els dos, haha!! jo m'estic intentant controlar per no comprar-me la geladera, però no sé si me'n sortiré!!! ;-)
ResponEliminaA mi em passava igual, però al final hi he caigut, i no me'n penedeixo, trobo que ara és més fàcil fer gelats i no cal estar pendent de remoure'l cada mitja hora al congelador per evitar que es facin cristalls. Apa, anima't!
ResponEliminaDéu n'hi do quin gelat!!!!! ..i amb dues versions!!!!
ResponEliminaÚltimament només veig geladeres.....jejejeje.....
Bon cap de setmana!!!
Petons,
Olga
Bon cap de setmana, Olga!
EliminaMi postre preferido es el tiramisú y otra de mis pasiones dulces son los helados. De modo que su receta me encanta porque reúne de una manera muy sabrosa mis postres preferidos.
ResponEliminaMe parece estupendo que presenten dos versiones de un postre que les ha quedado cremoso y con un aspecto súper tentador. Me anoto la receta para prepararla en cuanto llegue el verano.
¡Saludos!
Es verdad, allí aún hace frío. De todas maneras, ya os queda poco tiempo de invierno y pronto apetecerá comer helados. Saludos.
ResponEliminaAisss quina pena que jo no en menjaré ni avui ni demá; pero li diré a una amiga que te la geladora que m'el prepari un día que hi vagi a dinar.
ResponEliminaPERFECTE i BÓ n'estic segura.
PETONETS GUAPA :)))
Ja veuràs com us agradarà molt a totes dues. Petonets i bon cap de setmana, Conxita!
ResponEliminamirando blog he dado con el tuyo me ha gustado mucho, te invito a que visites el mio http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay
ResponEliminaBON CAP DE SETMANA BONICA. Que el disfrutis!!! :)))
ResponEliminaBon cap de setmana també, Conxita!
ResponElimina